Fieldtarget

JSB Exact Beast

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

Pokud chcete dosáhnout větší výkon, musíte použít těžší střely. Zpravidla se to řeší logicky zvětšením jejich průměru. Co má však dělat střelec, který má zbraň v ráži 4,5 mm?

JSB_Beast-001

Takovému střelci nezbývá než se poohlédnout po nějakém těžším druhu diabolky. Dlouhou dobu byl nejtěžším střelivem v ráži 4,5 mm Exact Heavy s hmotností 0,67 gramu. V loni do nabídky přibyl Exact Monster, který se svou hmotností 0,87 gramu už vyrovnal nejlehčímu Exactu RS v ráži 5,5 mm.

JSB_Beast

V pátek jsem v Bohumíně zaregistroval horkou novinku. Tento týden jde do prodeje v této populární ráži zatím nejtežší kus Exact Beast s hmotností 1,05 gramu, která překonává i klasický pětapůlkový Jumbo Exact. Bestie je určená pro vysocevýkonné zbraně (pokud se tedy u vzduchovek dá mluvit o vysokém výkonu), které jsou schopné plně využít její potenciál, který se skrývá ve větším dostřelu a vyšším účinku v cíli.

JSB_Beast-002

Na fotografiích vidíte porovnání velikosti Exact Beast a klasického Exactu.

JSB_Beast-003

Jenom dodám, že v 16-ti joulech si s Bestií zřejmě moc nezastřílíte. Samozřejmě jsem to zkoušel a když pominu balistiku připomínající střelbu z minometu, tak při této nízké rychlosti je problém střelu ustabilizovat, což má za následek zhoršení rozptylu. Pokud však máte zbraň schopnou toto střelivo vyslat k cíli rychlostí přes 270 m/s (>40J), může to být pro vás ta pravá volba.

JSB_Beast-004

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru