Fieldtarget

Testy diabolek (září 2014)

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

Ani v září jsem nevynechal pravidelnou návštěvu v tunelu Bohumínské firmy JSB. Tentokrát jsem testoval spíše zbraň než střelivo. A to zbraň ne jen tak obyčejnou, ale "novinku" od firmy Feinwerkbau model 800 FT Basic. Podrobnější popis přinesu později, zatím se alespoň můžete podívat na pár fotek z testu.

FWB800-001

FWB800

Na fotce vidíte první výstřely z úplně nové zbraně. Nahoře je express, dole exact.

FWB800-053

Nejlepší soustřel se povedl s expressem, průměr korunové mince je 20 mm.

JSB testy

Pak jsem pokračoval s Waltherem LG300, kterého jsem potřeboval připravit na Mistrovství Polska.

JSB testy-001

Potřeboval jsem ověřit jak to lítá na maximální HFT vzdálenost 40m. Když jsem vystřelil 5 ran, tak jsem toho radši nechal, abych ten soustřel nepokazil... Ale předchozích deset ran na 45 metrů je taky velmi pěkných.

JSB testy-002

V poslední době se spíš dívám na tvar soustřelu než na jeho průměr.

JSB testy-003

Přidám dvě zprávy navíc. První je, že firma JSB sponzorovala Mistrovství Polska LOK v Kaletách, kterého jsme se taky zúčastnili.

A druhá zpráva je, že firma se zúčastnila Mistrovství světa ISSF v Grenadě, kde provozovala největší stánek i se skládacím testovacím tunelem, který zaznamenal mezi přítomnými střelci obrovský ohlas. Každý si mohl otestovat své střelivo proti diabolkám JSB Match. Tunel byl v provozu pět dní od rána do večera a s potěšením můžu prozradit informaci, že Matchky ani v jednom případě nedopadly hůře než konkurenčí střelivo. :)

kalety2014-038

kalety2014-039

Tradiční poděkování patří Jirkovi Pražanovi z JSB.

Komentáře   

 
# Lui 2014-10-01 06:52
Moc hezké soustřely,ale chce to asi víc otestovat vlastnosti pušky.Třeba jako je střelba volně položené zbraně kterou tak může hodně ovlivňovat váha,stabilizát or nebo spouštové ustrojí. 8) :-?
 
 
# Kubajzz 2014-10-02 20:22
To ano, je to jen takový hrubý test. Podle mě jediný opravdový test jsou závody. Takže jak na tom ta která puška doopravdy je se dá říct tak po roce účastí na závodech - v létě, zimě, dešti, za jakýchkoliv podmínek. Jenže tyto dlouhodobé testy těžko můžu provádět. To bych napsal jeden článek za několik let. ;-)
 

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru