Fieldtarget

Testy diabolek (srpen 2015)

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

Kdyby nebyla na střelišti v bohumínském tunelu klimatizace, tak by se tam v této vlně letních veder vůbec nedalo střílet, protože teplota v tubusu leze až na 60°C. S klimatizací je tam příjemně, jenom se musí během vlastní střelby vypínat, protože docela slušně fouká.

DSCN0556

Testoval jsem 14 sérií exactů na obvyklou vzdálenost 45 metrů (50 y) z pušky Walther LG300XT Alutec. Střílím vždy po deseti ranách, abych co nejvíce vyloučil vliv náhody, která se projevuje když střílíte menší počty ran.

DSCN0558

Pro zajímavost soustřel vpravo dole bez čísla pochází od diabolek, kterými jsem střílel na MČR a nabíjel jsem je do pušky přímo z budíku, který nosím na krku.

DSCN0557

Po odstřílení všech sérií vždycky zhodnotím terče, vyberu favority a ty dále zkouším, abych měl jistotu, že výsledek způsoben náhodou, ale skutečnou kvalitou dané série, která pochází z aktuálně nejlépe seřízeného stroje v optimální fázi výrobního cyklu.

DSCN0559

Tentokrát bylo rozhodování těžší než obvykle, protože hned několik sérií šlo velmi dobře a hned dvě šly extra dobře a byly si velmi podobné. Že by se ty diabolky v teple lépe lisovaly...?

Nejlepší série dala bez převažování přímo od stroje 10 mm CTC (Center To Center), což ji dle mého názoru řadí do oblasti střeliva vhodného pro benchrest.

DSCN0560

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru