Fieldtarget

Pasternik 13.1.2013

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

V neděli 13.1.2013 se konal první závod zimního poháru u našich severních sousedů v Polsku na střelnici Pasternik. Areál střelnice se nachází v bývalém vojenském prostoru nedaleko Krakova. Na závod od nás vyrazila polovina českého HFT teamu ve složení Radlukaj, Vladimír K. a já.

DSCN5193

Počasí bylo typicky zimní s teplotou kolem -5°C a celý terén byl pokrytý asi deseticentimetrovou vrstvou sněhu. Panovalo prakticky bezvětří, jen po poledni se občas zvedal velmi mírný vánek a poletoval drobný sníh.

DSCN5189

DSCN5191

 DSCN5192

Jak je v Polsku zvykem, náročná trať na 30 sklopek (1 stanoviště = 1 sklopka) byla tradičně skvěle připravená s využitím rozmanitých místních terénních podmínek. Střílelo se například přes zamrzlý rybník nebo vysoko na strážní věž, ale třeba i omezeným otvorem skrz starou židli atd. Všechny sklopy byly umístěny v předepsaných vzdálenostech podle HFT pravidel, ale samozřejmě blíže maximálním limitům. Ani si nepamatuji, kdy naposled jsem tolikrát střílel přes vzdálenost 35 metrů...

DSCN5205

DSCN5195

 

 

DSCN5198

Výborný výkon z našeho teamu podal Radlukaj, který nastřílel 57 bodů a zůstal těsně pod stupni vítězů. Já s Vladimírem jsme si prožili propadák, no ale radši když to příjde teď, než na pro nás důležitějších závodech jako náš zimní pohár nebo MS.

DSCN5199

DSCN5206

O mých 47 bodech bych se radši nezmiňoval, ale v rámci sebekritiky a poučení pro příště sem musím taky napsat nějakou tu výmluvu...  Začal jsem na stanovišti 12 a hned na první sklopce jsem zjistil, že mi puška střílí o notný kus doprava. Nerozumím proč, střílel jsem v sobotu celý den v Břežanech a pušku jsem měl nastřelenou. Na range zero jsem nechal pušku asi 20 minut temperovat a až pak jsem ověřoval nástřel, který byl tam kde měl být, až na 3 osminkové kliky doprava, kterým jsem nepřikládal význam. No a v závodě to začalo dělat 2cm na 40m, takže zhruba v půlce jsem začal natvrdo mířit na levý okraj killzóny a pak tam začly padat dvojky. Taky jsem tradičně netrefil povinné polohy. Ale to vše ke správnému závodu patří. A proto máme závody rádi, protože to není o střelbě ve sterilním prostředí a střelec se musí nějakým způsobem vyrovnat se spoustou různých faktorů, které se při závodech vyskytnou.

DSCN5215

Přesto všechno jsem si ale závod skvěle užil, hlavně díky neustálému vtipkování s kolegy ze skupiny Mieczyslawem a Maciejem (tímto je oba zdravím, jsou to super chlapi) a nezbývá než vyjádřit obdiv organizátorům za výborně postavenou trať. Také zdravím ostatní kamarády, nebudu je jmenovat, abych na někoho nezapomněl.

DSCN5214

DSCN5218

Zbylé fotky jsou v galerii:

{vsig}/Foto_2013/2013-01-13_Pasternik_Polsko{/vsig}

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru