Fieldtarget

Czech Airgun Field Target Association

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

Dne 23. dubna 2014 došlo k zapsání do soudního spolkového rejstříku, a tím k faktickému založení, spolku Czech Airgun Field Target Association z.s. (zkráceně CAFTA).  Účelem spolku je vytvářet podmínky pro rozvoj střeleckých disciplín FT a HFT v České republice a tím přispět k maximálnímu rozvoji tohoto střeleckého sportu a sportů příbuzných. CAFTA si klade za cíl podporovat, spojovat a koordinovat střelce z různých částí České republiky.

zavod-005

K založení CAFTA došlo po několikaměsíčním úsilí, zařizování a papírování, kterému předcházelo několik let rozvažování o smyslu vzniku této organizace.

Důvody a cíle, které nás nakonec vedly k založení, jsou v zásadě tyto:

  1. Především díky značnému nárůstu počtu střelců na akcích a značným vzdálenostem se ukazuje, že k dalšímu rozvoji a pořádání závodů je nutný vznik lokálních střeleckých klubů. Ty budou sjednoceny pod hlavičkou CAFTA.
  2. Důraz na dodržování jednotných pravidel HFT (v budoucnu i FT) v klubech.
  3. Dodržování jednotných metodických (bezpečnostních a organizačních) pokynů v klubech.
  4. Koordinace termínů konání jednotlivých klubových akcí, aby nedocházelo ke zbytečným kolizím.
  5. Zlepšení vyjednávací pozice pro jednání se sponzory, pro které je tato právní forma mnohem výhodnější, jelikož mohou poskytnuté dary lépe vyúčtovat.
  6. Zlepšení vyjednávací pozice pro jednání s majiteli pozemků potenciálně vhodných pro střelbu ze vzduchovek a místní samosprávou (úřady, obce).
  7. Zastřešení a organizace akcí České národní reprezentace (Czech HFT Team), výběr reprezentantů a jejich sponzoring na mezinárodních akcích.

 

Pro založení a uznání klubu je nutné splnit několik podmínek. Zjednodušeně:

  • klub tvoří minimálně 5 zletilých osob (členů CAFTA)
  • klub musí mít k dispozici minimálně 30 sklopek
  • klub musí mít jednoznačně identifikovatelný název
  • klub musí stanovit jednoho svého člena jako kontaktní osobu a poskytnout na něj mailový a telefonický kontakt
  • klub musí uspořádat každý rok alespoň jeden veřejný závod
  • klub musí odevzdat plán termínů veřejných závodů (bude zveřejněno na www.fieldtarget.cz)
  • klub je povinen dodržovat jednotná pravidla HFT (http://www.fieldtarget.cz/reporty/pravidla/pravidla-hft.html)
  • klub je povinen dodržovat metodické pokyny CAFTA

 zavod-007

 

Komentáře   

 
# ufounekk 2014-04-26 21:30
Gratuluji !!!
 
 
# Darken 2014-04-28 06:40
Velká Gratulace....
 
 
-1 # zsafranek 2014-04-28 13:24
Rád bych se vyjádřil k založení CAFTA, asi ne pro všechny dost nadšeně.
V první řadě sice uznávám právo každého se sdružovat a zakládat spolky. V druhé řadě však nemám rád spolky které si uzurpují právo říkat kolik má být členů v jakém klubu a jakou metodiku má používat. Z článku ani nevyplývá jakou subjektivitu budou mít kluby, jaké jsou jejich práva vůči CAFTA, či zda jsou zcela bez práv a musí jen poslouchat pár vyvolených.
Asi jsem od přírody nedůvěřivý k organizacím, které nikdo nežádal, aby jim radily a tak si založí jakousi Cafta a vyhlásí se za ty jediné a pravověrné. My budeme koordinovat, My vás budeme metodicky vést, vy zazaložíte kluby a zato že jsme Vám to dovoliki, tak budete platit příspěvky, aby jsme měli na svoji činnost. ( nebo metodika a koordinace bude navždy na bázi nezištnosti a osobního obětování ?? "Líbí! se mi zejména věta" Důraz na dodržování jednotných pravidel HFT (v budoucnu i FT) v klubech"
Mám to chápat tak, že si založím své sdružení a vy mi příjdete kafrat do toho co smím a co nesmím, to snad ne. Pokud budu chtít uspořádat závody v TF tak se vás musím ptát na svolení ?? Vážení to jem zžil před 40 lety a nebylo to nic dobrého. Je mi jasné, že tento příspěvek admin asi smaže, ale musel jsem si ulevit.

p.s. jsou někde k dispozici úplné znění stanov a společenské smlouvy CAFTA, abych se mohl případně omluvit a zrevidovat tento příspěvek ??
 
 
+1 # frotemedved 2014-04-28 14:45
Založíš-li si házenkářský klub, také budeš mít vlastní pravidla házené? Jsem zvědav jak budeš hrát s ostatními.
 
 
-1 # zsafranek 2014-04-28 16:00
Cituji frotemedved:
Založíš-li si házenkářský klub, také budeš mít vlastní pravidla házené? Jsem zvědav jak budeš hrát s ostatními.

opět demagogie, nekritizuji založení klubu Cafta, pouze jeho cíle regulovat a poroučet jiným co je správné a co ne. Celosvětová pravidla jsou jasně dána, Klidně si založ třeba sro, které se tím bude zajímat, mě vadí pokusy nařizovat KOLIK LIDÍ MÁ BÝT ORGANIZOVÁNO ABY S NIMI NĚKDO JEDNAL A UŽ VE STANOVÁCH COSI DOZOROVAT u jiných kteří o to ani nestojí. Přečti si co píši, založ si co chceš, ale nekecej mi do mého života. Když přijdu k tobě na návštěvu, budu se chovat jako host a ctít tvá pravidla. Když přijdeš ke mě domů a budeš mi nařizovat kde mám mít příbory, tak tě vyrazím. Toť vše. To není o založení spolku, ale o jeho ambicích nařizovat něco jiným. :oops:
 
 
# frotemedved 2014-04-28 17:29
Cituji zsafranek:
To není o založení spolku, ale o jeho ambicích nařizovat něco jiným. :oops:

Nikdo tě nenutí do toho spolku vstupovat. Myslím, že pokračovat v další debatě bude mít smysl po přečtení úplného znění stanov...
 
 
+1 # Kubajzz 2014-04-29 01:21
Kdo chce být v CAFTA, podílet se na reprezentaci atd. musí dodržovat oficiální pravidla HFT. Pokud v tom vidíš poroučení nebo nařizování, tak ano, je to podmínka přes kterou nejede vlak.
Co se týká metodických a organizačních pokynů, tak opět nevidím nic špatného na tom, že se bude před závodem číst poučení o bezpečnosti střelby a o pravidlech a nebo, že se na závodech budou používat jednotné střelecké karty nebo že se výsledky budou vést na procenta atd.
Když založíš vlastní sdružení a nebudeš v CAFTA, tak vůbec nerozumím, proč by ti tam měl někdo od nás jezdit kafrat a něco říkat.. - pochopil jsem správně, že se jedná o řečnickou otázku?
 
 
+1 # Venca 2014-04-29 08:29
Gratuluji k založení sdružení - ono je opravdu třeba, pokud se dělá nějaká zájmová činnost na vyšší úrovni a občas je třeba něco prosadit nebo vyjednat s úřady, místními samopsrávami apod., spolek mít - valstní zkušenosti s naším spolkem, který vznikl jen proto abychom dostali od obce plac na naše "blbnutí". To že regionální kluby, které chtějí být zastřešeny CAFTA musí splňovat bějaké podmínky, na tom není nic špatného.
 
 
# JirkaF 2014-05-03 14:43
Každá hra má svá pravidla.
I CAFTA a HFT.
Vše je dobrovolné a nikdo nikoho do ničeho nenutí.
Je tu stále možnost si střílet někde na plácku a podle sebe.
Ale pak tomu neříkejme HFT.
 
 
# Krzysztof W. 2014-05-04 18:32
Velká Gratulace s Polska!
 
 
# Kubajzz 2014-05-05 22:11
Dziekujemy! :-)
 
 
# Petanus 2014-05-11 21:45
klub musí odevzdat plán termínů veřejných závodů. Komu prosím pěkně?
 
 
# Kubajzz 2014-05-15 16:26
Odevzdat na CAFTA. Seznam termínů pak bude ihned zveřejněn na tomto webu, takže ostatní kluby se podle něj mohou orientovat při pořádání dalších akcí, tak aby nedocházelo ke zbytečným termínovým kolizím. Stejně tak zájemci o střelbu najdou termíny závodů na jednom místě, takže se mohou snadno zorientovat podle toho kdy mají čas nebo jak to mají na akci daleko.
 

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru