Fieldtarget

Strašice 3.5.2014

Hodnocení uživatelů:  / 1
NejhoršíNejlepší 

HFT žije i v západních Čechách! Dne 3.5.2014 uspořádal klub Wild West se základnou ve Strašicích svůj první oficiální závod. Tuto událost jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít a v sobotu ráno jsme se tam vypravili.

DSCN5164

Obec Strašice se nachází ani ne 70 km směrem na západ od Prahy, takže asi za hodinu jsme dorazili na místo. Počasí nám příliš nepřálo, bylo nezvykle zima s teplotou asi 3°C a nárazovitě foukal čerstvý vítr. Celý den to vypadalo, že každou chvíli začne pršet, ale naštěstí se naše obavy nevyplnily a nespadla ani kapka. Ovšem nic z toho stejně nemá na pravé HFTčkáře žádný vliv, střílíme za jakéhokoliv počasí a za jakýchkoliv podmínek.

DSCN5162

Na místě nás přivítal hlavní organizátor Darken a seznámili jsme se s novými i starými kamarády.

DSCN5165

Po společném focení a poučení o organizaci a bezpečnosti jsme se rozešli na střelecká stanoviště a pustili se do prvního kola.

DSCF2356

DSCN5163

DSCN5161

Vlastní závod byl situován na rozlehlou zahradu dlouhou asi 150 metrů. Díky tomu, že pozemek je oplocený, působí pro střelbu trochu stísněně, nicméně HFT závod se tam dá postavit docela dobře. Okolí zahrady je opuštěné a dobře přehledné a navíc jsme stříleli proti povodňovému valu, takže i z bezpečnosti jsem měl dobrý pocit. Možností k umístění sklopek je tam hodně, navíc do budoucnosti je v plánu umísťovat sklopky na kůly, takže jednotlivá stanoviště půjdou postavit rozmanitě podle potřeb. Velkou výhodou je fakt, že na zahradě stojí stodola, která tvoří technické zázemí a zároveň se v ní dá schovat před nepřízní počasí.

DSCN5166

DSCN5169

Závod byl pěkně připravený, probíhal v přátelské atmosféře, jak je ostatně na podobných akcích zvykem.

DSCN5167

DSCN5170

Napoprvé bylo postaveno 17 stanovišť po jedné sklopce a závod byl koncipován jako dvoukolový. Dosažitelné maximum tedy bylo 68 bodů.

DSCN5168

Po prvním kole jsme se odebrali ke stodole, kde byly připravené steaky, párky a další občerstvení. No a po obědě jsme se pustili do druhého kola.

DSCN5171

Po sečtení výsledků musel o pořadí na druhém a třetím místě rozhodnout rozstřel. Šťastnější byl tentokrát Radlukaj.

DSCN5173

DSCN5174

DSCN5175

Celkově se jednalo o velmi povedenou akci, velký dík patří Darkenovi za přípravu a organizaci.

A nejdůležitější zprávou je, že v západních Čechách je také pohodová parta lidí, od kterých se jistě v brzké době dočkáme příležitostí k dalším setkáním a společné střelbě!

Další galerie fotek naleznete zde:

http://galerie.novak-foto.cz/?page_id=152

http://darken01.rajce.idnes.cz/03.05.2014_Wild_Wild_West_01

Výsledky jsou v tabulce.

vysledky

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru