Fieldtarget

Lipová 28.6.2014

Hodnocení uživatelů:  / 1
NejhoršíNejlepší 

O víkendu 28.-29.6.2014 uspořádal klub DLK v prostorech Lipovského mlýna tradiční akci s názvem Lipovský kňour. Zároveň se konalo i čtvrté kolo Moravského poháru v HFT.

DSCN5788

V sobotu nás přivítalo krásné slunečné počasí s teplotou kolem 25°C s čerstvým větrem. Po nezbytném poučení o pravidlech a bezpečnosti pak mohl začít závod.

DSCN5789

Trať byla připravená opravdu promyšleně. Sklopky byly rozmanitě rozmístěny v typicky horském prostředí, kdy se často střílelo pod strmým úhlem nahoru, případně se střílelo ve stížených nestabilních pozicích.

DSCN5792

Trať byla zdánlivě jednodušší, protože se na ní vyskytovalo i několik snadnějších sklopek pro pružinovkáře, ale o to víc mrzela ztráta každého bodu.

DSCN5793

DSCN5794

DSCN5795

Po skončení závodu byl pro účastníky připraveno občerstvení s příjemnou obsluhou, kdy jsme si pochutnali na vynikajicím zvěřinovém guláši a dalších specialitách. Osobně bych vyzdvihnul výborné pivo... Obzvlášť musím vyzdvihnout starost klubu DLK o naše nejmenší a budoucí střelce, pro které byla připravena bojová hra s hledáním ztraceného pokladu a další atrakce jako tříkolky atd. Bohužel jsme s Martou nemohli zůstat do druhého dne, ale Zdenda se Svakem článek jistě doplní o výsledky a další fotografie. Mně prozatím nezbývá poděkovat celému DLK za perfektní den a těším se na další jejich akce. (Kubajzz)

DSCN5796

DSCN5797

DSCN5799

DSC00392

Tak já navážu. Bujaré veselí pokračovalo až do časných ranních hodin. Kdo to večer trochu více natáhnul, ráno trpce litoval. Vzhledem k harmonogramu se muselo vstávat poměrně časně, kdo si přispal, nestihl v 8:00 tradiční sponzorskou snídani a proslulé koláče paní Lidky, už na něj nezbyly (ne že by jich bylo málo, kdo však jednou ochutnal, nemohl si pomoci) , musel tedy vzít zavděk neméně výbornou domácí tlačenkou, klobásou nebo paštikou. Já jsem to stihnul, ochutnal téměř od všeho a při závodě pak hořce litoval. Jak známo, plné břicho je nepřítelem každého "snipera". V 9:00 se šlo druhé kolo závodu. Trať poznala od předchozího dne jistých změn o které se postaral "nechvalně proslulý" Jirka Fousek a komentář "co je zase tohle za Fouskovinu" jsem během závodu zaslechl povícekrát. Našli se i tací, co si předchozí den psali pilně tahák a měli tedy tak trochu "smolíka". Samotný závod proběhl tak jako předchozí den bez jediného přerušení. Všechno fungovalo perfektně i díky "s láskou dělaným" sklopkám Svakovkám, které jsou k dokonalosti doslova vymazlené.

DSC00420

DSCN5804

DSC00427

DSCN5805

DSC00443

DSCN5810

Po závodě a vyhlášení vysledků HFT se šlo na samotného "Kňoura". Mnozí, kteří chtěli jet domů, při pohledu na luxusní poháry změnili svůj časový rozvrh a zúčastnili se také. Jak to všechno nakonec dopadlo najdete ve výsledcích. Lipovský kňour a s ním spojený závod HFT je bezesporu perlou Moravských srazů a jeho další ročník toto jen potvrdil. Kdo tam byl ví, kdo ne, o hodně přišel.

DSC00438

DSC00506

DSC00486

Rád bych tu za všechny poděkoval Svakovi, Bedrošovi, Lidce a všem co s organizací této akce, která prostě neměla chybu měli co do činění, dále sponzorům Svakovi, firmě Akord Lipová s.r.o. za nádherné medaile, poháry a ceny do tomboly, za ty i zástupci CZUB ,Obci Lipová a za pomoc s technickým zabezpečením ZD Lipová, dalším členům Sportovního klubu Lipová a majitelům Lipovského mlýna. Panu Ing. Tomáši Minx, Ph.D. v zastoupení firmy MP LESY spol.s r.o za vstřícný přístup a povolení uspořádat závod........DĚKUJEME !!!!.....Lipová je libová! (Zdendaxx)

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru