Fieldtarget

Panenské Břežany 8.3.2015

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

V neděli 8.3.2015 jsme se sešli na 4. kole Zimního poháru v HFT. Počasí zdaleka neodpovídalo zimnímu, bylo krásně slunečno s teplotou 15°C a pofukoval čerstvý vítr. Hezký den vylákal lidi ven do přírody, takže jsme se sešli v hojném počtu.

DSCN9134

Celý seriál závodů Zimního poháru pořádáme v Panenských Břežanech, protože je to jedno z mála míst, kde se dá uspořádat závod, který bude s vysokou pravděpodobností ovlivněn větrem. Zatím nám to vychází a foukalo všechny čtyři závody. Tento závod foukalo nejmíň ze všech předchozích, ale vítr byl dost zákeřný, často měnil směr i intenzitu. Byly to spíš takové krátké poryvy, které chodily jeden za druhým.

DSCN9139

Postavili jsme standardních 40 sklopek na dvaceti stanovištích, dosažitelné maximum bylo tedy 80 bodů, jako obvykle.

DSCN9142

Trať bych ohodnotil jako jednu z těch obtížnějších. Bylo na ní několik sklopek kolem 40 metrů a všechny 15 mm killzóny byly postaveny k maximálním povoleným vzdálenostem. Zvlněný terén v Břežanech umožňuje skvěle pracovat s horizontem, často se tedy muselo střílet z vyvýšené polohy na loktech, protože z nízké polohy byla sklopka schovaná za terénní vlnou. Kromě toho se v těchto případech obtížně odhaduje vzdálenost. Samozřejmě největším problémem byl vítr, který jsem již zmiňoval.

DSCN9147

DSCN9148

Přívítali jsme letos poprvé i staré známé z Polska - Orlika a Baliho.

DSCN9155

DSCN9157

DSCN9161

DSCN9160

Samozřejmě nemohlo chybět společné foto a nezbytné poučení o pravidlech, kdy se nováčkům vysvětlí základní zásady bezpečné střelby a chování a zvyklosti při závodě a připomenout to zkušeným střelcům také nikdy neuškodí.

DSCN9162

Závod se rozběhl krátce po jedenácté hodině a záhy došlo na odhazování nepotřebného oblečení.

DSCN9163

DSCN9166

Skupiny byly tentokrát rozlosovány po dvojicích, takže závod proběhl v rychlém tempu. Navíc se po celou dobu nevyskytl jediný zádrhel, vše fungovalo bezvadně a závod nebyl ani jednou přerušen písknutím.

DSCN9167

DSCN9169

Na stanovišti s povinným klekem s oporou byla zařazena i jedna sklopka s 25 mm killzónou někam k povoleným maximálním 27 metrům, navíc ve větru zprava, která většině závodníků působila značné těžkosti.

DSCN9170

Po sečtení výsledků se ukázalo, že o pořadí na bedně nemusí proběhnout ani jeden rozstřel. Proběhlo tedy vyhlášení vítězů v jednotlivých kategoriích a detailní výsledky naleznete v přiložené tabulce.

Byl to příjemně strávený krásný jarní den v tradičně příjemné přátelské atmosféře. Už teď se těším na příští závod!

2015-03-08 Zimni pohar4

Tradiční galerie od Ranovaka je zde: http://galerie.novak-foto.cz/?page_id=291

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru