Fieldtarget

Dobrotice 14.3.2015

Hodnocení uživatelů:  / 2
NejhoršíNejlepší 

V sobotu 14.3.2015 se uskutečnil první závod z pěti ve střelbě HFT, který pořádal nový klub SKP-PS Holešov. Závod se konal na rozlehlé policejní střelnici v Dobroticích.

foto 2

foto 1

Samotná trať byla rozestavená po celém areálu střelnice a pořadatelé si s tratí opravdu vyhráli. Poskytovala nejednu záludnou pozici, kterou ve finále ocenili všichni účastníci závodu.

foto 3

Nechybělo například střílení v kleku z betonového koryta, střelba z dřevěné „boudy“ bočním okýnkem, střelba z věže oknem dolů a taky účastníky potrápila překážka, u které se každý musel hodně vyklonit do strany. Jiná stanoviště byla nachystaná s nepohodlným ležením pod velkým úhlem.

Foto 4

foto 5

foto 6

Tím, že byla využitá velká plocha pro samotné rozmístění stanovišť, nedocházelo k žádnému čekání a vše probíhalo velmi plynule. Závod byl na dvě kola a každé kolo zahrnovalo 20 stanovišť po dvou sklopkách.

foto 7

foto 8

Trochu zlobilo počasí, kdy celý den slabě mrholilo a teploty se pohybovaly lehce nad nulou.

Jako zázemí byla použita společenská místnost, která byla vytápěná a nechybělo ani sociální zařízení.

K obědu bylo teplé jídlo v podání buřt guláše a nějaké alko i nealko nápoje.

Přihlášených do závodu bylo něco málo přes 30 lidí, ale samozřejmě nedorazili všichni.

Nakonec se závodu zúčastnilo 25 účastníků a dokončilo jich 24.

foto 9

foto 10

Po druhém kole a sečtení výsledků byli Mandy a Vladimír. K na prvním místě, o kterém rozhodl velmi vyrovnaný rozstřel. Nakonec vyhrál Mandy a Vladimír. K byl druhý.

foto 11

foto 12

V kategorii juniorů byla nejlepší talentovaná Maruška Kvapilová a v kategorii žen zvítězila Soňa Kurucová.

foto 13

Zbývající závodníci měli velmi vyrovnané skóre.

Po hromadném úklidu tratě, dokončení rozstřelu, vyhlášení výsledků a předání cen se všichni v dobré náladě rozloučili a rozjeli domů.

Všem díky za příjemně strávený den. Za mě i za Ctirada a celý klub jsem velmi mile překvapen kladnými ohlasy. Za tyto pochvaly ale i za podměty a dobré rady velmi děkuji. Poděkovaní také patří našemu kamarádovi a V.I.P. členu Pavlu Zábojníkovi, protože nás k této disciplíně přivedl stejně jako mezi nové tváře a fajn lidičky. Věřím, že příště přijede více lidí, vyjde počasí a znovu si to užijeme.

Za SKP-PS Holešov

Zdeněk Stejskal

 

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru