Fieldtarget

Zimní pohár 2015 - výsledky

Hodnocení uživatelů:  / 1
NejhoršíNejlepší 

Zimní pohár v HFT 2015 úspěšně skončil. Zimní byl tento rok jen podle jména, protože ani jedna akce se nekonala na sněhu a dokonce snad ani jednou nemrzlo. Celý seriál tvořilo 5 závodů, ze kterých se do celkového hodnocení závodníkům započítávaly 4 nejlepší dosažené výsledky. Každý tak měl šanci si opravit nejhorší výsledek, případně neztratil možnost se dobře umístit v případě jedné neúčasti kvůli nemoci, práci nebo z rodinných důvodů.

DSCN9243

Všechny závody se konaly přesně podle pravidel HFT. Každý ze závodů byl postaven na seriózních 40 sklopek s dosažitelným maximem 80 bodů.

DSCN9249

Místo mrazu a zimy jsme si zato bohatě užili větru. Především první závod byl v tomto směru extrémní a nenašel se na něm nikdo, kdo by si do karty nezapsal nulu za úplné minutí sklopky (já sám jsem jich dal 5 a ještě to stačilo na druhé místo). Další kuriozitou bylo, že do rozstřelu o druhé místo se dostalo hned pět závodníků se stejným počtem bodů.

Druhý závod si s tím prvním co se týká větru moc nezadal. Vzpomínám si, že jsem začal na prvním stanovišti 0+0 a na dalším 1+1, ale zatnul jsem zuby a ve finále z toho nakonec bylo třetí místo.

Únorový třetí závod byl také ve znamení silného větru, ale ten foukal krásně rovnoměrně pořád stejným směrem jako větrák.

Čtvrtý závod foukal už méně intenzivní, ale o to zákeřnější vítr, bylo příjemně teplo, a také proto jsme zaznamenali na závodě nejvyšší účast.

Pátým závodem skončil celý pohár, bylo opět krásné počasí, vítr byl podobný jako na čtvrtém závodě a postavili jsme sklopky i na vysoký val, bez kterého se kdysi v Břežanech neobešla ani jedna akce.

DSCN9253

Krátce po skončení posledního závodu došlo k vyhlášení celkových výsledků Zimního poháru 2015.

DSCN9252

Kategorie žen nebyla kvůli nedostatečnému počtu účastnic vyhlášena, ovšem přesto mimořádné ocenění získala Olga Klichová, která nejen že se zúčastnila všech závodů, ale všechny ve své kategorii vyhrála, a proto si odnesla hezkou bundu od našeho sponzora firmy JSB.

DSCN9255

V kategorii Recoiling se o první místo strhla bitva mezi Radkem Novákem a Jakubem Bradáčem. Radek vyhrál první dva a pátý závod, přesto ho v posledním závodě kvůli horšímu výsledku ve zbylých dvou přeskočil Cuba, který zaznamenal vítězství v třetím a čtvrtém kole. O výsledku rozhodla ta pověstná jedna minutá sklopka. Na stupně vítězů se dostal ještě Josef Zicha.

DSCN9250

DSCN9262

V kategorii Open to byl také boj do poslední chvíle. Před posledním závodem jsem vedl před Lukaszem Radajem o 8% a na třetím místě byl Láďa Novák. Velkou šanci měl díky výborným výsledkům i Martin Krupka, kterému však chyběl jeden závod a dalo se čekat, že posledním závodem vyskočí v pořadí prudce nahoru. Nakonec se celkovým vítězem stal Jakub Vicher před Lukaszem Radajem a na třetí místo vyskočil ze zadních pozic postupně se zlepšující Dušan Mandát.

DSCN9263

DSCN9270

Děkuji všem za účast a příjemnou společnost, na všech závodech panovala výtečná atmosféra a obzvláště děkuji všem, kdo se podíleli na přípravě a uklidu tratí!

A v neposlední řadě se sluší poděkovat i sponzorům, firmám JSB Match Diabolo, zbrane-vzduchovky.cz a Česká zbrojovka Uherský Brod za podporu a věcné dary do tomboly.

Doufám, že se budeme potkávat i na dalších akcích.

Podrobné výsledky Zimního poháru 2015 naleznete v přiložené tabulce:

Zimni pohar 2015 final

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru