Fieldtarget

Testy diabolek (leden 2014)

User Rating:  / 3
PoorBest 

Výběr nejlepšího střeliva je nikdy nekončící proces. Každá matrice a další díly v lisu prochází během své životnosti ve výrobním cyklu lehkými změnami, které mají vliv na výslednou kvalitu diabolek. A proto jezdím diiabolky testovat celkem pravidelně co 1-2 měsíce a vždycky jsem zvědavý, která série je zrovna nejlepší. Jak to vypadalo při zatím posledním testu v JSB se můžete podívat v tomto článku.

JSB-005

Test obvykle začíná protažením hlavně a vytemperováním pušky (Walther LG300XT) a spolu s tím spojeným příjemným rozhovorem, co je nového ve střelivu a o dalších novinkách ze střeleckého světa. Pak následuje upnutí pušky. Tentokrát jsem použil vlastní homemade vyrobený testovací palmrest, za který lze pušku pohodlně upnout do svěráku bez obav o jeho poškození.

JSB-004

Následuje pár zahřívacích ran a jde se na to. Jedna série po druhé, deset ran od každé, podle toho se dají určit favorité. Na 45 metrů (50 y) jako obvykle.

JSB-007

Pár z testovacích terčů...

JSB-009

JSB-010

Pěkný soustřel s převáženými diabolkami, i když to já nedělám, tuto práci nechávám střelcům benchrestu.

JSB-011

Po delší době jsem zase zkusil nějaké jiné diabolky než JSB. A to už vybrané série HN a RWS. Bylo zajímavé sledovat, jak si třeba na HN FT hlaveň prvních 20 ran zvyká, aby se pak objevil docela dobrý soustřel, který se dalších deset ran zase rozhodil. Celkem dobře se projevily HN Baracudy, které jsem zkoušel už i dříve ze Steyra.

JSB-012

Tentokrát bylo rozhodování mezi dvěmi nejlepšími sériemi opravdu těžké, ale vítěz může být jen jeden.

JSB-013

A ještě potvrzení od BT se speciálně upraveným Steyrem LG110.

20140107 122518

Tak jsem byl rád, že jsem vybral dobře. Ale už teď jsem zvědav, která série pojede nejlépe v době, až tam příjdu zase příště.

JSB-008

Někdy zbyde čas i na různé jiné zajímavé testy. Například porovnání balistiky diabolek Exact a Express. Do stejného terče na fotografii bylo stříleno deset ran Expressem a deset ran Exactem. Už jsem to kdysi zkoušel, ale jen při střelbě venku a při ní jsou výsledky obtížně určitelné. Takže výsledek v umístění zásahů mě celkem překvapil, chodilo to prakticky do jednoho místa, čekal jsem poněkud větší rozdíl.  

DSCN9073

No a na závěr se můžete podívat na poslední testování diabolek Match na 10 metrů od BT.

DSCN9071

Deset (!) ran jde jednou dírou, kterou vlastní vahou neprojde diabolka. Fantazie!

DSCN9072

Jako vždy děkuji vstřícnému přístupu pracovníků JSB Match Diabolo.

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru