Fieldtarget

Benelux Open 21.4.2018

Ratio:  / 5
MaloBueno 

Každý rok pořádáme několik společných výletů na HFT závody do zahraničí. Co se týká zábavy i sportu, tak tyto akce obvykle patří k vrcholům sezóny. Několik let za sebou jsme vyráželi do Anglie, kromě toho se vždy účastníme několika závodů v Polsku a také jednoho na Slovensku. Tentokrát padla naše volba na Benelux Open v belgickém Grupontu v Ardenských horách, kde pořádali mezinárodní HFT a FT závody spojenými silami belgičtí a nizozemští střelci. Není to tak daleko, nějakých 850 km a trvá to polovinu doby jako do Anglie. Počasí vyšlo fantasticky, panovaly prakticky letní teploty, vítr nefoukal v sobotu skoro vůbec nebo jen občas, zato v neděli foukalo docela čerstvě.

DSC06590

Zero range bylo pěkně široké, ale byla na něm dost vysoká tráva, na většinu terčů se v leže nedalo vystřelit.

DSC06579

Nemohlo chybět společné foto v reprezentačních bundách, které účastníkům věnoval spolek CAFTA.

DSC06582

Před závodem se konal tradiční safety briefing, kde byli účastníci seznámeni s pravidly a dostali organizační pokyny.

DSC06583

Vlastní trať byla situována do prostoru zámeckého lesa a na přilehlou louku.

DSC06585

DSC06586

Závod byl smíšený, takže na jedné trati stříleli současně závodníci HFT i FT.

DSC06587

V terčích byl trochu chaos, byly číslované někdy zleva doprava, jindy zprava doleva a někdy úplně na přeskáčku. Člověk si musel dávat velký pozor na co střílí, zvlášť když mu organizátoři připravili karty, které připomínaly spíš nějaký kvíz nebo sudoku než klasické score karty.

DSC06588

Prakticky všechno se muselo střílet z loktů, stanoviště, kde se dala opřít botka by se dala spočítat na prstech jedné ruky. Což o to, já mám střelbu na loktech ve velké oblibě, ale musí to být přes nějakou překážku a ne, že střílím přes trávu, kde mi přes kříž chodí stébla, co se hýbou ve větru.

DSC06589

Stanoviště se stojákem s oporou bylo už za hranicí regulérnosti.

DSC06592

DSC06593

DSC06594

Na trati bylo vidět, že stavitelé nemají s pořádáním HFT závodů příliš zkušeností, takže se nevyvarovali několika chyb, ale když se přes to přenesu, tak se mi trať líbila. Byla poměrně náročná nejen co se týká vzdáleností, ale především střeleckými pozicemi. Byla tam dobře vidět hromada práce a nadšení, které organizátoři stavbě trati věnovali.

DSC06595

Anglo-česko-nizozemská skupina číslo 6 - Vince Guy, Cyril van Gilst, Jakub Vicher a Sander Merlijn. Musím říct, že jsem dlouho nešel závod v tak veselé skupině.

DSC06598

Pivo po závodě. :)

DSC06599

Ubytování jsme řešili pronájmem domu.

DSC06575

Dobře zásobená lednička je základem každého domova.

DSC06571

Jirka se nás večer pokoušel otrávit, pak to zkoušel i na Angličany, kteří měli pronajatý dům vedle nás.

DSC06602

Výhodou bydlení v domě je, že máte k dispozici i zahradu s grilem.

DSC06603

Vlevo je část české výpravy a vpravo část anglické.

DSC06604

V neděli jsem nefotil, jen jsem si užíval závod. Šlo to celkem dobře, ale poslední třetina závodu na louce s pořádným větrem mě pěkně vyškolila. Byla to taková ta klasická podkova, kde foukal vítr ze všech směrů.

DSC06605

Nakonec to bodově nedopadlo vůbec špatně, protože 73 bodů byl ten den nejvyšší výsledek, a 145 bodů v součtu znamenalo, že jsem šel do rozstřelu o první místo.

Gavin Jones (loňský vicemistr z mistrovství Evropy v Cholticích) trefil všechny tři terče.

DSC06606

Já jsem trefil první, druhý už ne, a bylo po všem.

DSC06607

DSC06608

V juniorech obsadil první místo Tobiáš Dygrýn, s výsledkem 126 bodů by se moc neztratil ani v kategorii Open. Na druhém místě jej doprovodila Maruška Kvapilová.

DSC06611

Pořadatelé zvěřejnili kuriózní výsledkovou listinu, kde jsou uvedena jenom křestní jména a první dvě písmena z příjmení, takže kategorie Springer dopadla následovně: 1. Michiel Bo., 2. Oscar van der St., 3. Sander Me.

DSC06613

V nejvíce obsazené kategorii Open se nám povedlo pro Českou republiku získat dvě medaile, když zlato bral po rozstřelu Gavin Jones, stříbro Jakub Vicher a bronz Ladislav Pusztai.

DSC06615

V neoficiální soutěži teamů, jsme s 578 body přehledem zvítězili, když 548 bodový anglický team za námi zaostal o propastných 30 bodů a na třetím místě skončil nizozemský team s 532 body.

Celkové výsledky naleznete na odkazu: http://www.h-ft-benelux.eu/uitslag/

Musím říct, že se jednalo o velmi podařený výlet, při kterém jsme si užili hromadu zábavy, poznali jsme nové lidi a zastříleli si v krásném prostředí. Na stejném místě se bude příští rok konat Mistrovství Evropy v HFT.

Velké poděkování patří spolku CAFTA, který financoval všem svým členům startovné (40 euro) v plné výši a vybavil své střelce reprezentačními bundami, a také firmě JSB Match diabolo, která bundy Caftě věnovala.

 

A na závěr ještě jedno společné foto před zámkem.

DSC06620

DSC06638

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru