Fieldtarget

Malá Česká sklopka

Note utilisateur:  / 0
MauvaisTrès bien 

V sobotu 7.7.2012 se udála maličká odnož České sklopky poblíž dětského tábora Hasičan. Jak už název tábora napovídá, pořádají ho hasiči z Krupky (kousek od Teplic v Čechách) pro děti z okolí. Tímto jim patří dík, že nám dali prostor a možnost takovou akci zrealizovat.

2012_Mala_Ceska_sklopka-7

Vlastní tábor se nachází poblíž Vlčí Hory na Šluknovsku, trať jsme připravili už v pátek v podvečer v blízkém smíšeném lesíku, a to celkem pět stanovišť každé po dvou sklopkách na velmi „příznivé“ vzdálenosti tak kolem 25 metrů, takže se dalo dosáhnout maximálně dvacet bodů.

2012_Mala_Ceska_sklopka-6

K průběhu, dětí bylo 23 a bylo jim průměrně tak devět, deset let, takže vysvětlit jak mají mířit, jak se to drží a co se vlastně po nich chce byla občas celkem legrace a to celé třiadvacetkrát...  Jedna Termitova svěřenkyně zarputile střílela pouze se zavřenýma očima a jedna holčička v mojí skupině zase stále mlčela. Na puškách jsme nechali bipody, přecijen na ně byly naše zbraně trochu těžké.

2012_Mala_Ceska_sklopka-2

Děti nám vychovatelé dodávali každému ve skupinkách po čtyřech, vlastní závod začal několika výstřely na terče,
abychom zjistili jestli vůbec dokážou zasáhnout cíl, což se skutečně dařilo a jak jsem zjistil, když jsme pak uklízeli,
většina zásahů byla v černých polích, jenom u malého počtu dětí jsme měli drobnější zádhele, ale nakonec něco trefil každý s menší či větší pomocí.

2012_Mala_Ceska_sklopka

Po "zaškolení" se už mohlo jít na sklopky, to už děti celkem bavilo a odhadem bych řekl, že průměrné skóre bylo kolem čtrnácti bodů. Několik dětí dosáhlo 19 bodů, ale musím podotknout, že to byli ti nejstarší, přecejenom měli trochu výhodu věku.

2012_Mala_Ceska_sklopka-1

Jedna malá střelkyně utrpěla za celý závod pouze jeden bod a za to byla odměněna kšiltovkou JSB (z mých zásob), první místa získávala body (ptačí pera) do celkového hodnocení tábora. Celý závod se odstřílel za zhruba necelé čtyři hodiny a na rozstřel nakonec nedošlo kvůli počasí. Po dětech nastoupili dospělí a celkem si to taky užívali. Než nás kolem třetí hodiny odpolední z lesa vyhnal déšť, který měl skutečně hóódně rychlý nástup.

2012_Mala_Ceska_sklopka-3

Ještě nám ve velké rychlosti a za sílících přívalů vody pomáhali uklízet sklopky a když jsem šrouboval poslední sklopku, tak už jsem měl pocit, že na stromě nade mnou někdo sedí a leje mi vodu z kýblu za krk.

2012_Mala_Ceska_sklopka-5

Za mě a i za Termita moc pěkně strávená sobota a dětem jsme snad trochu zpestřili běžné střílení slávinkama na terče.
Termit, Marcus, Zipep

2012_Mala_Ceska_sklopka-4

Celá galerie s fotkama zde: http://termit1.rajce.idnes.cz/Mala_ceska_sklopka#

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru