Fieldtarget

Lipovský Kňour 30.6.2013

Рейтинг:   / 0
ПлохоОтлично 

Lipovský Kňour aneb když se něco zvrtne....
O víkendu proběhl u Lipovského mlýna v srdci Drahanské vrchoviny 1.ročník Lipovského Kňoura. Akce, která měla být pojatá ne jako HFT, ale z prvu jako soutěž na jedno odpoledne ve střelbě na siluety prasátek. Po pravdě, nevím, jestli mistr Svako a Bedroš vůbec tušili, jak se to zvrtne,a že se to zvrtlo(ještě že tak) v parádní dvoudenní HFT sraz, kde samotná soutěž byla tou sladkou třešinkou na dortu.

SAM_3036

Ale teď už k samotné akci. Už název Vrchovina napovídá, že stavitel HFT tratě se zde může patřičně vyřádit a také se tak stalo. VladimírK se Žabákem(inspirovaní snad Stárkovem)se stali lídry a s pomocí ostatních postavili trať, na kterou se nezapomíná. Bylo patnáct stanovišť po dvou sklopkách, relativně dobře přístupných bylo pouze pět, všechna ostatní stanoviště, ještě s předepsanými polohami, ve kterých nechyběli takové lahůdky, jako střelba s posedu, byli umístěny v neuvěřitelném krpálu, kde byl problém se udržet byť jen na nohou.

CIMG1582

V poledne bylo hotovo, ještě chvilec se čekalo na MartinaK, který uvízl někde u Litomyšle a šlo se na to. Jak už bylo řečeno,byl to extrém a mnozí si sáhli opravdu na dno svých sil. Za zmínku stojí určitě Aleš, který netušil co ho čeká a vyrazil do závodu v bezva sandálích, které na listím zapadané trati spolehlivě fungovali spíše jako lyže. Rovněž pohled na MartinaK byl zajímavý, když se Steyrem na zádech, s podložkou v jedné a s dítkem v druhé ruce snaže se udržet rovnováhu supí na další stage, nakonec ale vše dobře skončilo a všichni absolvovali bez újmy na zdraví.

CIMG1686

CIMG1683

Následovala volná zábava, velkým lákadlem byla možnost podivat se a vystřelit z Alešovi špilbertky či Wolverina, které snad každý využil. Vzhledem k tomu, že bylo v plánu noční HFT, tak se ještě po vzájemné dohodě přestavěla trať, protože jít to znovu za tmy bylo nemyslitelné. Nočního HFT jsem se nezúčastnil, ale věřím, že stálo za to.....V neděli dopoledne se ještě před zahájením "Kňóra" šlo ještě jedno kolo na již podstatně schůdnější trati.

CIMG1587

CIMG1645

Po obědě začala samotná soutěž, jednalo se, jak již bylo zmíněno o střelbu na kovové siluety prasátek od 10m do 50m odstupňovaných po 10 metrech v předepsaných polohách... stoj bez opory 10m, klek bez opory 20m, stoj s oporou 30m, leh 40m a střelba z posedu 50m ve dvouch kategoriích PCP a pružiny. Začalo dost silně foukat, takže ač to vypadalo dosti jednoduše, nakonec i větrovkáři měli co dělat.Samotná soutěž přilákala mnoho místních, kteří se sice všichni nezúčastnily, rozhodně je ale nenechala chladnými, takže původní Svakova snaha popularizovat u místních střelbu ze vzduchovek určitě nevyšla nazmar.

CIMG1672

CIMG1660

Rád bych ještě podotknul, že celý sraz technicky zabezpečoval Bedroš a sponzoroval Svako, včetně luxusních pohárů, takže ubytování v mlýně, jídlo i pití(které bylo mimochodem opravdu výborné)bylo pro účastníky zdarma, za což jim oběma patří velké díky a obdiv. Moc rád jsem se zúčastnil a poznal Vás všechny...bezvadné lidičky,díky Vám všem,nebudu jmenovat abych na někoho nezapomněl. Byla to bezva akce a doufejme, že další podobná na sebe nenechá dlouho čekat.......BUDEME TAM!

Zdendaxxl

SAM_3035

SAM_3033

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru