Fieldtarget

Strašice 23.8.2014

Рейтинг:   / 1
ПлохоОтлично 

Dne 23.08.2014 se již potřetí konal závod v HFT pořádaný členským klubem CAFTY Shadow Company s názvem Wild Wild WEST, tentokrát s podtitulem JUNGLE. Proč Jungle? Záměrně jsme nechali prostranství, kde se soutěž pořádá, skoro dva měsíce zarůstat, aby byla taky nějaká změna oproti předchozím závodům.
Pro ty co neví, se soutěž odehrává na soukromé zahradě s rozlohou cca 4500 m2 se zázemím, které poskytuje vyžití i pro děti (do budoucna je v plánu nákup skákacího hradu).

DSCN6453

Závodu předcházelo nezbytné poučení o bezpečnosti a pravidlech, spojené se společným focením.

DSCN6446

DSCN6444

Trať byla tentokrát rozvržena na 16 stage na každé po jednom terči a šly se dvě kola.Trať obsahovala poviné polohy (stoj i klek jak s oporou tak bez opory). U stoje a kleku s oporou byla jedna záludnost a to sice takzvaná „Houpačka“. Mezi dvěma stromy byl zavěšen trám a na něm oba terče pro obě polohy. Inu mě se to velmi líbilo. Přeci jen HFT jako simulace lovu drobné zvěře, který je v ČR zakázán, by nemusel být pořád jen na statické terče. A ono při lovu čehokoliv živého nemáte vždy zaručen statický cíl.

DSCN6461

DSCN6462

Za pomoc při stavbě trati děkuji svým bratrům za technickou pomoc a Petrovi K. s Ludvíkem J. za dobré a užitečné rady.

DSCN6450

DSCN6459

Nicméně na trati samotné bylo mnohem více záludností ať už střelba pod horizont ( v mnohem menší míře než na druhém závodě, který byl nazván „Závod krvavých loktů“ ), světelné pasti a tunely, které nám ovšem hned krátce po startu zkazilo zalézající slunce, či drobný všudy přítomně překážející porost, který se dal prostřelit, ale chtělo to občas „koule“.

DSCN6451

DSCN6452

Počasí se po celé druhé kolo tvářilo různě, chvílemi až deštivě. Nicméně za celou dobu neukápla ani jedna kapka. Vítr byl jak je u nás již zvykem nárazový a občas rozhoupal onu Houpačku vskutku pekelně.

DSCN6455

DSCN6460

Po prvním kole to vypadalo, že o vítězi je rozhodnuto. Pussylala již od začátku avízoval, že si přijel pro první cenu (nožík typu finka mnou vyrobený) a po prvním kole, kde získal jako jediný plný počet bodů, bylo jasné, že svoje slova myslí vážně.

DSCN6456

Nicméně osud tomu chtěl jinak a technická závada na jeho Waltherovi ho trochu přibrzdila. Petr K. mu ochotně půjčil svého Steyra a Pussyna to nakonec dotáhnul do rozstřelu o 3 místo, kde s Ranovakem prohrál.
O první místo byl také rozstřel a to mezi Kubajzzem a Dominátorem. Nakonec jako vítěz vzešel Dominator. Tímto mu znovu gratuluji.

DSCN6457

Co mě opravdu těší, že si již zvykli lidé jezdit k nám za dobrou zábavou, dobrým jídlem a dobrou tratí, kde si každý najde něco svého, jak začátečníci tak i pokročilí. Stejně tak i střelci s malými ratolestmi, které se ještě nemohou zapojit mezi nás do juniorské kategorie, již vědí, že u nás i děti naleznou svoje vybití, občas doslova …

DSCN6448

DSCN6449

Děkuji všem za pomoc, spolku CAFTA za medaile a ceny, Petrovi K. za další ceny a všem vespolek za účast a doufám, že se s vámi uvidíme příště na závodě, který je plánován na poslední víkend v září….

DSCN6464

DSCN6465

Celkové výsledky naleznete v přiložené tabulce.

Vysledky WWW3

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru