Fieldtarget

Panenské Břežany 15.3.2014

Hodnocení uživatelů:  / 2
NejhoršíNejlepší 

Čtvrtý závod Zimního poháru v HFT se konal v sobotu 15.3.2014 v Panenských Břežanech. Jestliže jsme si stěžovali, že máme málo příležitostí zastřílet si ve větru, tak tentokrát jsme si ho užili měrou vrchovatou i s přídavkem. Ráno nevěstilo nic dobrého, teplota se pohybovala kolem 10°C, drobně pršelo a do toho se opíral vítr, který na některých místech v poryvech dosahovali i 10 m/s. Stavby trati se opět ujali JirkaF a Ufounekk, kterým zdatně sekundovali Termit se Zipepem.

DSCN9676

DSCN9671Po nezbytném poučení o pravidlech a bezpečnosti jsme se vydali na trať, plni očekávání, co si na nás JirkaF zase přichystal.

DSCN9673

A jako obvykle nezklamal. Sklopky byly rozestavěny přesně podle pravidel a vesměs k maximálním vzdálenostem. Spousta jich byla za horizontem, případně v úzkých tunelech mezi větvemi a stromy, takže bylo nutné složitě hledat vhodnou polohu a střílet nestabilně z loktů.

DSCN9674

Do toho foukal silný vítr, místy byl úspěch vůbec trefit sklopku za jeden bod. Tím, že dráha byla postavena prakticky do kruhu, jsme si užili vítr ze všech stran. Na začátku foukalo zprava, pak do zad, potom zleva a nakonec zase zprava. Zákeřný byl vítr do zad, protože samozřejmě nikdy nefouká přímo a střelec pořádně neví, jestli má předsadit vlevo nebo vpravo, případně jestli předsazovat vůbec.

DSCN9675

Představu o síle větru si můžete udělat podle fotky provázků na stanovišti číslo 17. Ty špagáty neleží na zemi, ale jsou ve vzduchu. Kdybych tu sklopku vytáhl, tak bych ji mohl pouštět jako draka...

DSCN9677

Co chvíli jsem odněkud slyšel výkřik zklamání nad trefenou nulou. Na to Fousek jenom ucedil: "Postavil bych to dál, ale už mi došly stromy..."

DSCN9679

Nechyběly všechny povinné polohy. Občas byl problém, že se nehýbal jenom střelec, ale i celý strom se sklopkou, takže killzóna pěkně plavala v optice.

DSCN9678

Bodový zisk všech byl katastrofální. O pořadí na prvních místech musel rozhodnout rozstřel.

DSCN9680

DSCN9681

A na závěr se podívejte na spokojený výraz JirkyF, když se šel po závodě podívat, kolik lidí zase odrovnal jedním ze svých kousků. :)

DSCN9683

Výsledky jsou v tabulce:

Vysledky 2014-03-15 Zimni pohar4

 Průběžné výsledky Zimního poháru 2014 jsou zde:

https://docs.google.com/spreadsheet....

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru