Fieldtarget

Zakrzow 8.2.2105

Hodnocení uživatelů:  / 5
NejhoršíNejlepší 

Tak tohle byl opravdový zímní závod! Už cesta proběhla zdaleka ne bez problémů. Vyjeli jsme ve třech autech brzy ráno a asi dvě hodiny klouzali ve sněhové kalamitě po silnicích. Těsně před příjezdem na místo jsme museli zastavit v táhlém kopci kvůli Radlukajově autu, jeho jsme ještě vytlačili, ale my dva s Vláďou jsme se už nerozjeli, tak jsme museli asi půl kilometru couvat a po pořádném rozjezdu jsme to driftem vyjeli až nahoru.

DSCN8750

Trať na 30 stanovišť se 30 sklopkama byla připravena v horském rekreačním středisku v Zakrzowě. Je to moc pěkný terén pro pořádání HFT závodů. Hned za hotelem začíná příkrý chodník do kopce a střílí se přímo z něj. Start závodu byl kvůli počasí mírně opožděn, ale aspoň jsme měli více času se pobavit s našimi polskými kamarády. Je dobře, že se vídáme docela často. Na místě se sešlo okolo 80 střelců.

DSCN8755

DSCN8756

Na začátku závodu to ještě vypadalo v pohodě, teplota byla kolem -2°C a foukal jenom minimální vítr. Ovšem asi dvacet minut po zahájení střelby se setmělo a strhla se sněhová vánice, kdy sníh pronikal každou dírou a nebylo vidět strom na 5 metrů. Kolem nás začaly padat větve, tak jsme jenom stáli pod stromem a modlili se aby na nás něco nespadlo. Vlastní vánici jsem nevyfotil, protože zaprvé se mi nechtělo vytahovat ruce z kapes a zadruhé by na těch fotkách stejně nebylo nic vidět. Po chvíli se počasí naštěstí umoudřilo a umožnilo pokračování závodu. Přesto se občasné sněžení a větrné poryvy dál opakovaly v docela pravidelných intervalech. Na fotce vidíte, jak vypadala moje puška asi v polovině závodu...

DSCN8751

DSCN8746

DSCN8748

Sklopky byly velmi dobře a nápaditě rozmístěny s využitím místních přírodních podmínek. Užili jsme si hodně střelby k maximálním vzdálenostem, dva placaté kolíky (tzv. "stefanky") a několikrát se střílelo z pozice mimo kolík, z toho jednou i vkleče na 25mm killzónu. To je taková polská specialita, protože střelbu v povinné poloze na zakrytou sklopku s malou killzónou jsem tam na závodech zažil už několikrát.

DSCN8749

DSCN8752

V Polsku je zvykem pořádat spojené závody pro HFT i FT. Není to velký problém, akorát střelcům FT se musí přidat pár sklopek na větší vzdálenost.

DSCN8757

Díru do světa jsme tam neudělali, dobře nastřílel Vladimír. Já jsem si opět neodpustil nulu, když mi nečekaně fouklo na vzdálenou malou sklopku, ale přesto jsem měl ze střelby nečekaně dobrý pocit, puška mi střílí perfektně, horší je to se mnou. Ještě mám jeden poznatek, občas musím vyzkoušet i střelbu na stojáka na nerovném podkladu do kopce, protože střelec má pak váhu na druhé noze a s tím jsem se nemohl srovnat.

DSCN8754

Byl to sněhový hardcore závod, jaký se podaří zažít jen málokdy. Kdo zůstal v neděli doma u televize, jistě se měl dobře, ale já bych to s ním nevyměnil ani náhodou. :) Rád si to někdy zopakuju!

DSCN8745

Další galerii naleznete zde.

Výsledky jsou tady: http://dssr.org/portal/wp-content/uploads/2015/02/III_Zawody_PZ2015.xls

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru