Fieldtarget

Žalany 28.3.2015

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

V sobotu 28.března jsme se poprvé tento rok sešli v Žalanech na závodě HFT pořádaném Krušnohorskými ostrostřelci. Stavba trati začala ve čtyřech lidech po několika peripetiích lehce před osmou hodinou a skončila zhruba v 9:45. Systém upevnění sklopek umožňuje jednoduchou a rychlou instalaci. Po deváté se začali sjíždět ostatní střelci,kteří si po dobu stavby tratě mohli krátit dlouhou chvíli nastřelováním svých zbraní na připraveném nastřelišti.

DSCN9315

V jedenáct hodin bylo odpískáno,proběhlo tradiční focení a asi nejkratší poučení o bezpečnostia a pravidlech. Poté následoval rozchod na stanoviště. Nebe nevěstilo nic dobrého a byla poměrně zima.

DSCN9319

DSCN9320

Při stavbě trati prakticky nefoukal vítr,tak nám nic nebránilo dávat sklopky na maximální vzdálenosti. Vytvořilo se pár záludností. Třeba : kohout s kilzónou 45mm na 40m. Původně měla být trať kolem dokola střelnice,ale jelikož na jedné části probíhali zemní práce, museli jsme trať rozdělit.
Dolní – vesměs odkryté sklopky na volném prostranství se záludným vlivem terénu na směr větru. Byl zde stoj a klek bez opory.
Horní – částečně sklopky na poli a v přilehlém remízku. Samozřejmě se pár stanovišť skrývalo i v boxech na IPSC.

DSCN9321

DSCN9322

DSCN9323

Ještě než vypukl vlastní závod, začal se zvedat poměrně stálý vítr. Vítr v tomto terénu jakoby mění směr. Obtéká jednotlivá návrší, vytváří nepředvídatelné turbulence a značně zkouší úsudek všech střelců.

DSCN9324

Na klek s oporou zde byly tradičně použity pneumatiky ,které střelci nezajišťovaly moc stabilní oporu. Hned vedle kleku s oporou bylo stanoviště kde se muselo střílet skrz pneumatiku,kde střeleci znepříjemňoval střelbu jeho vysoký palmrest.

DSCN9331

DSCN9329

DSCN9330

Na jednom stanovišti se zase střílelo skrze balíky staré slámy, která se doslova ježila do všech stran. Na většině stanovišť se muselo střílet z loktů,nebo střelcům střelbu stěžovaly tak zvané “Glykovo větvičky“  ( Glyk: né nesekej je, je to perfektní, je tam díra) Sám si pak na nich dal nejedno zerko.

DSCN9325

DSCN9332

DSCN9326

Počasí se na konec závodu zlepšilo, i slunko se ukázalo.

DSCN9338

DSCN9328

DSCN9333

A jak to dopadlo?  V kategorii Open převélcovaly větrovky alá „home made“ naleštěné Walhery a jiné luxusní flinty. 1.místo s přehledem obsadil Jirka alias Honzana s perfektně vyladěným Hatsanem v 5,5 s optikou 4x32 !! Před Termitem se svým Qb. 3.místo po rozštřelu s Dovedou velmi těžce obsadil Radlukaj.  V tomto souboji se oba sveřepě opičili jeden po druhém.Rozhodlo se až v jedenáctém kole, když už většina přihlížejících omdlévala hlady či únavou z dlouhého stání. Dát tolik stojáků na 32m za sebou. To klobouk dolů...

DSCN9334

DSCN9347

DSCN9341

DSCN9346

V kategorii Recoiling vybojoval první místo Zipep, za ním Jama a třetí byl Bohdi. Kageorii Ladies vyhrála MartaK. O pořadí na druhém a třetím místě musel rozhodnout souboj mezi Irmou a Matesem (Martinou). V kategorii junior byli jen dva soutěžící,proto nebyla oficiáně vyhlášená.

DSCN9349

DSCN9352

Díky, tuším Frotemedvědovi se i rozhořel oheň a došlo na opékání buřtů. Na závěr chci poděkovat Glykovi,Zipovi a Klikovi za stavbu tratě, všem co pomohli bourat. A taktéž vám všem co jste se přijeli s námi podělit o dobrou náladu.
Jelikož byl závod poměrně těžký,gratuluji všem co neroztrhali kartičku a se zatnutými zuby zdolali poslední stanoviště.

Ps: výtěžek z této akce byl předán přímo Patrikovi na nový vozík...

Těšíme se na vás na dalším závodě, který se bude konat 2.května.

Další fotky z akce: http://termit1.rajce.idnes.cz/Hft_Zalany_3.2015

Výsledky jsou zde: Ladies, Recoiling, Open.

Scan0003

Scan0004

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru