Fieldtarget

Lipová 18.4.2015

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

O víkendu 18.-19.4.2015 se konal první jarní sraz vzduchovkářů spojený se závodem HFT v Lipové.
Celá akce byla ještě Svakem okořeněna doplňkovými soutěžemi,střelbou na kovové siluety dle pravidel CzMSSA a střelba siluet extrém-střelba na kovové sportovní terčíky. Pro mnohé to tedy byla velká výzva.

DSC02018

Počasí nám tentokrát dalo docela zabrat, nazval bych to "čtvero ročních období"...zimní převládalo, každopádně když jsem přijel někdy po 7mé hodině do Lipové, strhla se regulérní chumelenice, která se během dne sice neopakovala, ale díky teplotám lehce nad nulou a poměrně silnému proměnlivému větru bylo opravdu zima. Zázemím SK Lipová tak vzal každý za vděk.

DSC01991

DSC01975

Sjelo se nás kolem 30 střelců. V 11:00 začal samotný závod. Někteří co nestihli začátek "naskakovali" ještě během něho. Trať byla postavena částečně na louce a v nízkém lese za fotbalovým hřištěm. Nevím jestli to byl záměr, ale na většině stanovišť bylo kvůli porostu dosti obtížné hledat polohu s volným výhledem na sklopku a neriskovat tak nulu, na louce zase potrápil opravdu silný vítr, při kterém bylo nutno mířit mimo sklopku aby byla alespoň za bod.

DSC01995

DSC01999

DSC02002

DSC02003

DSC02011

DSC02015

DSC02017

Po absolvování jsme se posilnili gulášem a šly na siluetky.

DSC02029

Já jsem se aktivně nezúčastnil, ale Svako mi dal na starosti "siluet extréme" a řekl bych, že se tento trénink na HFT setkal s velmi pozitivními ohlasy, užili jsme spoustu srandy, pokud bude nějaké příště tak za mě určitě ano. Následovalo vyhodnocení, volná zábava, testování Bedrošova "prasopeku" prozatím na kuřatech, když došlo na speciálně pro tuto příležitost Yelenosem střeleného kňourka, jel jsem už bohužel domů, nutno dodat že voněl báječně. Co se dělo pak nevím, ale vzhledem k sestavě, nepředpokládám že to proběhlo v klidu...

DSC02057

DSC02105

Na druhé kolo závodu HFT v neděli se udělalo přes noc docela pěkně i když vítr nepřestal foukat. Někteří nabušení střelci zřejmě už nemohli ráno dospat a tak vyrazili na úpravu tratě.
Dokonce s vysokým žebříkem. Nebudu je jmenovat,udělal by se jim plyskýř na jazyku. Pár sklopek bylo pěkně zvedlých na vysoký úhel a tak byly střelecké polohy u těchto sklopek jadrně komentovány. Ale sluníčko nám začalo pěkně hřát,zařídilo u všech
vyplavení pohodových hormonů a tak i přez ztíženou trať oproti sobotě většina nastřílela dokonce více bodů.
Jak to všechno dopadlo najdete ve výsledcích.

DSC02114

DSC02118

Rád bych tu poděkoval organizátorům i všem zúčastněným za technickou podporu, Obci Lipová,ZD Lipová,členům
Sportovního klubu Lipová za zajištění stravování, firmě Akord Lipová a majiteli lesa.

 vysledky hft

vysledky recoil

vysledky junior

hft extrem

siluety

siluety recoil

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru