Fieldtarget

Žalany 2.5.2015

Hodnocení uživatelů:  / 1
NejhoršíNejlepší 

Ráno nás na střelnici v Žalanech přivítalo slunečné ráno, vypadalo to na pěkný den. Po sedmé jsme se pustili do stavby trati, která se tentokrát trochu protáhla, protože některá stanoviště byla náročnější na pozici sklopek. Formát závodu standardní na 20x2 sklopky.

061

V průběhu stavby se začali sjíždět střelci z bližších i vzdálenějších míst, probíhaly obvyklé diskuze a nastřelování. Po poučení o bezpečnosti a pravidlech jsme krátce po jedenácté hodině odpískali začátek závodu.

069

Už po chvilce jsem začal registrovat ostřejší výrazy na adresu stavitelů a byl jsem spokojen. Závod probíhal hladce bez jediného přerušení, sluníčko svítilo, vítr foukal slabší, ale co mu chybělo na síle vydatně nahrazoval změnami intenzity a směru a to často o 180 stupňů.

050

V první polovině trati bylo několik tunelů, střelba ze slunce do tmy (doslova), pár chytáčků jako střelba skrze palisádu, mezerou v pražcích, skrz remízek na pole, přes volnou cestu a pár dalších „pěkných“ situací, druhá část závodu byla postavena na horní louce, kde se linie sklopek otáčela o notný kus, tři sklopky umístěné na betonové sloupy do celkem solidní výšky a dálky pěkně kořenily závěr závodu.

076

Termitovou specialitkou byla „Beer Stage“ kde za střelení dvou dvojek bylo v křoví v bedýnce připraveno nealko pivko, nutno dodat, že bedýnka byla i na konci celkem plná, sklopky kačenka a vrabec s kilzonami 25 a 40mm na maxima a na louce, nebylo vůbec snadné sklopit. Následně se zbývající plechovky rozdaly k občerstvení.

094

Poprvé jsme použily nápad s „kulisami“, takže na desítce seděla polonahá jezinka s ákáčkem v ruce a hejkalem na hlavě, střílelo se otvorem mezi tělem a puškou cca. 10x15cm. Na sedmnáctce jela drzá opička v autě, kupodivu se povedlo Glykovi prostřelit dveře od lepenkového vozítka a ke svému průstřelu se hezky podepsal, on si vůbec v podobných radostech libuje.

080

Po skončení závodu následovaly další vášnivé diskuze a sčítání výsledků, střelecké karty byly poté sestupně vyvěšeny pro jednotlivé kategorie na desku, takže si každý mohl hned odpočítat na jakém místě skončil.

072

Následovalo vyhlášení vítězů, junioři získali připravené diplomy a nějaké drobné sladkosti, pro vítěze v dospělých kategoiích byla krabice s pivem.

134

135

136

Na závěr chci poděkovat za koláčky které upekla Termitova sousedka, byly výborné. Patrikovi za guláš, sice se nedal nakonec moc jíst (promiň Patriku), ale přivezl jsi ho a to se cení taky.

A všem co se v tenhle slunečný den vydali do Žalan. Výsledky jsou v tabulce společně s tabulkou úspěšnosti.

Fotky od MilanaP: http://termit1.rajce.idnes.cz/HFT_Zalany_2.5.2015

Scan0007

Scan0009 1

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru