Fieldtarget

IWA 2023 ostatní

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

Na výstavě IWA je nepřehledné množství stánků, kde se prezentují firmy z různých oborů. Ani zdaleka si nečiním nárok na nějaký jejich ucelený přehled. Zaměřuji se především na vzduchové zbraně, ale samozřejmě si nelze nevšimnout ani jiných zajímavostí, ať už se týkají palných zbraní, optiky nebo čehokoliv jiného.

V pěkné expozici se představil Valiant. Vystaven byl průřez celým sortimentem. Kdybych měl nějaký puškohled vypíchnout, tak by to byl především odolný model s pevným zvětšením Themys 10x32 určený speciálně pro HFT střelbu. Jeho podrobnější recenzi chystám, tak aspoň se máte na co těšit. :)

Valiant

Jeden z rakouských výrobců luxusních zbraní představil dvouhlavňovou kulovnici v ráži 4. Co to znamená? Kdysi se ráže zbraně odvozovala od počtu koulí daného průměru, které se daly odlít z jedné libry olova. Dodnes toto označení přežívá u brokovnic. Nejběžnější brokovnice je dvanáctka, to znamená, že z jedné libry olova by se dalo odlít 12 kulí, které by přesně vešly do hlavně. Kdo to zná, ten ví, že brokovnice už má v hlavni pořádnou díru.

bore4 001

A teď si představte, že tahle puška má ráži 4, tedy z jedné libry olovy by se daly odlít 4 kule, které by tam vešly... No jeden náboj tam byl vystavený, má to průměr jak granát do leteckého kanónu.

bore4

Delta optical je u nás svými optickými přístroji docela známá. Z minulosti je u nás populární především řada puškohledů Titanium.

Delta

Vraznou expozici měl na výstavě výrobce Element Optics. Jednou z hlavních postav firmy je její spoluzakladatel a populární youtuber Matt Dubber.

Element

Musím říct, že jejich kompaktní prizmatické puškohledy mě dost zaujaly. A model se zvětšením 10x se mi líbil nejvíc. Možná si ho pořídím na zkoušku. :)

Element 001

Firma Hawke je poměrně rozšířená i u nás.

Hawke

U firmy Holosun mě zaujaly jejich kolimátory.

Holosun 001

K jejich napájení slouží fotovoltaický článek v horní části.

Holosun

Revolvery mám rád a ty od firmy Korth patří k nejlepším na světě.

Korth

Tyhle Guns and Roses už jsou docela přeplácané, ale nevyfoťte si to, no. :)

Korth 001

March Deon je jedním z nejlepších (a nejdražších) výrobců puškohledů. Tentokrát představil ultrakompaktní 1-10x24.

March

Už ten starý (úplně vpravo) byl malý, ale SHORTY je doslova prcek.

March 001

Nějaké další revolvery, tentokrát Ruger.

Ruger

A to je všechno. Tak zase za rok.

 

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru