Fieldtarget

Pyskowice 8.12.2012

User Rating:  / 0
PoorBest 

O víkendu 8.-9.12.2012 jsme opět spáchali povedený výlet k našim severním sousedům do Polska. Konala se tam dvoudenní FT/HFT střelecká akce s názvem Memorial Zenona Kusza, kterou pořádá místní Hunter Team LOK.

101_1203

Když jsme ráno s Vladimírem vyjeli a na teploměru jsem viděl hodnotu -16°C, začal jsem tušit, že to nebude tak úplně jednoduché. Pro osobní auta už je otevřená dálnice z Bohumína směrem dál do Polska, ale po pár kilometrech vás to svede mimo dálnici, protože ještě není hotový jeden most, takže musíte jet asi 10km objížďkou po okreskách. Navigace nás samozřejmě zase trochu potrápila, ale zvládli jsme to a do cíle v Pyskowicích jsme dojeli včas.

101_1220

Čekala nás výborně připravená trať se 40 sklopkami na 40 stanovištích. Teplota se v sobotu během závodu pohybovala kolem -10°C. Zero range bylo poněkud úzké, tak tam vznikala docela tlačenice, což však byla i výhoda, protože než jste se dostali na řadu, tak se aspoň pušky vychladily na provozní teplotu. Kdo vytáhl pušku z pouzdra a rovnou ji nastřelil, zpravidla udělal velkou chybu.

101_1199

101_1213

Závod začal s mírným (ne jako obvykle u nás) zpožděním a šlo se na věc. Myslím, že si to všichni užili jak se patří, navzdory zimě, která jak se ukázalo ani nevadila, protože s ní každý počítal a pořádně se oblékl. Navíc bylo skoro bezvětří, takže člověk jen tak lehce neprochladnul.

Prohlédněte si pár fotek ze závodu, moc jsem toho nefotil, protože se mi v té zimě nechtělo vytahovat foťák.

Nezbytné poučení před střelbou.

101_1200

Traktorista z JZD tahá za špagát, na hlavě si zapomněl sluneční brýle z dovolené v Bulharsku.

101_1201

V jednoduchosti je síla - trať v oploceném parku byla dlouhá asi 150 metrů a střílelo se z cesty na obě strany.

101_1202

101_1204

Společné foto skupiny číslo 7. Tímto zdravím polského kolegu Ryszarda, je to výborný chlápek a a díky němu jsme si užili fajn závod.

101_1207

Závod skončil něco po poledni a následoval opravdu vynikající společný oběd s typicky slezskou kuchyní.

101_1211

Od 17:00 byl pak naplánován noční závod, kterého jsem se však neúčastnil, protože jsem jel na noc domů.

101_1210

V neděli pak proběhl druhý závod na úplně jinak postavené trati. To musím zdůraznit, že na oba dny bylo už předem postaveno 2x40 sklopek, takže každá trať byla úplně jiná. Architekt tratě se opravdu vyznamenal a bylo hned poznat, že to nedělal poprvé, protože postavil opravdu pestrou trať, kde použil i různá překvapení a chytáky, jako například střelbu na blízkou sklopku v tmavém křoví, střelbu pod úhlem nebo střelbu na sklopku s částečně zakrytou killzónou. Hned 8 sklopek bylo s 15 mm killzónou a byly rozestaveny v předpisové vzdálenosti 12-23 metrů. Celkem 8 stanovišť bylo s vynucenou polohou ve stoje a v kleče.

101_1214

101_1215

Počasí bylo zhruba stejné jako v sobotu, jenom bylo asi o dva stupně tepleji a vítr prakticky nefoukal.

101_1216

101_1217

Tentokrát jsem byl ve skupině číslo 37 spolu s dvěma zapálenými pružinovkáři Grzegorzem a Mariuszem. Tímto je oba zdravím!

101_1219

101_1218

Takže se musím opakovat a znovu napsat, že to byl vynikající závod v přátelské atmosféře. Posílám pozdravy kamarádům do Polska a budeme se těšit na nějaké příští setkání.

Výsledky ze soboty: http://strzelcy.info/wyniki/2012/hunter/hunter10.xls

Výsledky z neděle: http://strzelcy.info/wyniki/2012/hunter/hunter11.xls

Celkové výsledky za oba dny: http://strzelcy.info/wyniki/2012/hunter/hunter89.xls

 

Analýza - rozbor vlastního výkonu

Po každém závodě je potřeba provést vlastní kritický rozbor toho co se komu povedlo a co se nepovedlo a vyvodit z toho ponaučení. Jen tak máme šanci se dále zlepšit, protože jak je vidět, ve srovnání se zahraničními střelci jim dokážeme konkurovat, ale zatím nedokážeme pravidelně vyhrávat. Takže za mě:

  • v sobotu jsem v autě zapomněl střeleckou rukavici a už se mi pro ni nechtělo vracet. A ze 4 stojáků jsem trefil jenom jeden. Rukavice zpevňuje zápěstí a velmi pomáhá při střelbě ve stoje a v kleče. V neděli jsem si rukavici vzal a dal jsem všechny čtyři stojáky a čtyři klečáky za dva body. Příště si vezmu rukavici, ať se děje co se děje.
  • ve stoje mi to nejde, musím to potrénovat. Sice jsem v neděli dal všechno, ale těžko říct, kolik toho bylo dílem náhody...
  • začíná mi jít klečák, konečně jsem našel polohu, v které mám pocit jistoty.
  • nedělní závod jsem začal katastrofálně, hned první dvě stanoviště (37 a 38) za jeden bod, u obou jsem trefil spodek killzóny (myslel jsem, že jsou blíž). Pak jsem se vzpamatoval a udělal už jenom dvě chyby. První byla na stanovišti 10, což byla 15mm killzóna na 12 metrů ve tmě ve křoví. Musím uznat, že to byla vychytrale umístěná sklopka. Viděl jsem jenom rozmazaný kříž na rozmazaném fleku a nepoznal jsem, že to byla 15mm KZ, jinak bych věděl, že to nemůže blíž než 12m. Střílel jsem jako na 20mm KZ na 10 m, takže jsem trefil vršek. Ponaučení - dávat pozor a udělat si konečně nový tahák (mám teď nižší montáž než na tom starém). Druhou chybu jsem udělal na stanovišti 34, ale vůbec nevím, co se stalo. Byla to 25mm KZ na 30m, mířil jsem správně na 30m, ve stabilní pozici, puška se nehla, nestrhnul jsem asi, přesto jsem jenom cinknul. Byl jsem ten den jediný střelec, kdo ji nedal - prostě jsem to netrefil, ale nevím proč.
  • v sobotním závodě bylo třeba počítat i s větrem cca 1m/s zprava. Mířil jsem na pravý okraj a trefoval jsem střed. Kdo mířil na střed, trefoval levou hranu.
  • mnoho střelců mělo problém s nastřelením pušky, které se jim změnilo díky mrazu v průběhu závodu. Podle mě všechno kvůli zatuhlému mazivu nebo kvůli nedostatečnému temperování při nástřelu (Vladimír, Jirka mazivo, Hellboy maskovací páskou obalená optika). Já jsem Steyra rozebral dva dny před závodem, chemicky ho odmastil a jel jsem úplně nasucho - a s nástřelem jsem oba dny neměl sebemenší problém, puška střílela perfektně, horší to bylo se střelcem...
  • měli jsme obavu, že tam zmrznem, ale ověřili jsme si, že ani nízké teploty nejsou pro střílení problémem, stačí se jen vhodně obléknout
  • když jsem se bavil s Andreasem, tak mi říkal, že mluvím takovým zvláštním českým nářečím, že mi všechno rozumí, zatímco ostatním skoro nic. Poučení - zapracovat na polském přízvuku.

 

 

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru