Fieldtarget

Drozdov 16.-17.8.2014

User Rating:  / 1
PoorBest 

V tomto roce jsme už podruhé zavítali na Moravu do Drozdova, kde o víkendu 16.-17.8.2014  proběhl 55. sraz vzduchovkářů a  dva HFT závody počítané do celoročního poháru. Drozdov patří mezi oblíbená místa s pěkným prostředím a dobrým zázemím. Samozřejmě nemohl chybět ani populární stánek s výbornou obsluhou, kde kromě tradičního piva, klobás a stejků byla pro nás tentokrát připravená i udírna, z které se podávala vynikající uzená žebra.

DSCN6412

Už jsme si skoro zvykli, že na naších akcích je pořád pěkné počasí. To se tentokrát splnilo jen částečně, protože v sobotu bylo oblačno a zažili jsme několik přeháněk, které ovšem vždy trvaly jen pár minut. Naštěstí to nemělo na nic vliv, protože srazu se účastnili samí extrémisti, kteří střílejí v jakémkoliv počasí a jsou na tyto situace připraveni. Navíc v prostoru základního tábora na fotbalovém hřišti byl pro případ deště postaven velký stan s lavicemi a stoly pro posezení pěkně v suchu. Tady bych poděkoval Žabákovi, který myslel na všechno.

DSCN6411

DSCN6409

Když jsem se po nezbytném společném focení a poučení o bezpečnosti a pravidlech HFT podíval na oblohu, radši jsem posunul start závodu asi o dvacet minut, které jsme přečkali pod stanem, než se stihnul vypršet blížící se mrak. Poté jsme se odebrali na trať, kde záhy vysvitlo sluníčko a kde bylo na 20-ti stanovištích připraveno obvyklých 40 sklopek. Dosažitelné maximum bylo tedy 80 bodů.

DSCN6415

DSCN6413

Trať byla situována částečně na louku, kde foukal v poryvech zákeřný vítr, který se navíc často točil. Při zatažení za provázek sklopky pak bylo vidět krásné esíčko, které znamenalo, že u střelce vane vítr z jiné strany než u sklopky.

DSCN6416

DSCN6417

Zbytek trati byl rozmístěn v hustém lese se špatnými světelnými podmínkami, takže mnozí střelci naráželi na limit svých puškohledů.

DSCN6418

DSCN6419

DSCN6420

Drozdovská louka je svými neobvyklými větrnými podmínkami při závodech prostě vyhlášená. Naštěstí u toho bylo poměrně hezky a teplo, takže mnozí závodníci začli odkládat svršky.

DSCN6422

Kdo střílel rychle nebo měl štěstí, že ho nebrzdila pomalejší skupina, stihl odstřílet závod v suchu. Kdo byl pomalejší nebo štěstí neměl, dočkal se na konci další krátké asi desetiminutové přeháňky.

DSCN6423

DSCN6426

DSCN6427

Po ukončení závodu jsme se odebrali ke stolům, kde jsme si pochutnali na vynikajícím guláši z kuchyně Žabákova otce.

DSCN6429

Pak následovala obvyklá zábava, která se opět protáhla do pozdních hodin. Prostě jako vždy, když se se sejdou lidé podobných zájmů a podobného ražení.

DSCN6431

Nedělní závod jsem nefotil. Počasí bylo podobné, jen oproti sobotě trochu teplejší a nepršelo, ale za to vál o něco silnější vítr.

DSCN6432

Po sečtení celkových výsledků se ukázalo, že o třetím místě v juniorské kategorii musí rozhodnout rozstřel, který pro sebe urval Dalong před Šindym. Na druhé místo dosáhl Marcus, kterého tentokrát jen těsně o jeden bod překonala Maruška.

DSCN6434

DSCN6439

Stejně tak v kategorii Open byly tentokrát výsledky velmi těsné. O druhém a třetím místě musel rozhodnout dramatický rozstřel mezi Termitem a Žabákem. První místo po dlouhé době vybojoval MartinK, který se po experimentech vrátil ke své staré pušce a zdá se, že je zpátky ve hře o přední místa. Z vlastního závodu ještě musím vyzdvihnout vynikající Termitův nedělní výsledek 79 bodů.

DSCN6436

DSCN6437

DSCN6438

 

DSCN6441

Po vyhlášení výsledků se konala tombola o pěkné ceny, které věnovala Česká zbrojovka Uherský Brod.

Děkuji všem za krásně strávený víkend a vybranou společnost!

Výsledky jsou v tabulce:

Vysledky 2014-08-16 17 Drozdov

 

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru