Fieldtarget

Žalany 1.11.2014 - Krušnohorští ostrostřelci

User Rating:  / 1
PoorBest 

První listopadovou sobotu jsme se sešli v Žalanech na druhém HFT závodě pořádaném Krušnohorskými ostrostřelci. Hned od rána bylo jasné, že tentokrát se azůro konat nebude, stavba trati započala podle připraveného plánu krátce po sedmé hodině a u některých stanovišť se v mlze lehce ztrácely delší sklopky, naštěstí časem mlha trochu povolila, takže na samotný závod už vliv neměla.

DSCN7501

Kolem deváté začali přijíždět první střelci a začalo se diskutovat, svačit a nastřelovat i když tou dobou byla i na střelnici dohlednost stěží těch čtyřicet-padesát metrů.

DSCN7500

V jedenáct hodin proběhl standardní rituál, tedy focení a potom poučení o bezpečnosti a pravidlech, říkal jsem si, že tentokrát to jde nějak dobře, všichni poslouchali a usmívali se na mě, jenže pak jsem si všiml za mnou stojícího Mandyho, který se o tyhle úsměvy postaral těmi svými opičkami.

DSCN7502

Start závodu byl odpískám cca. v půl dvanácté a až na jedno přerušení proběhl hladce.

DSCN7503

Část stanovišt využívala místního terénu k vytvoření různých klamů a tunelových efektů.

DSCN7504

DSCN7505

Nechyběla střelba na minimální vzdálenost, klasika, která občas dokáže trochu zamíchat s bodovým ziskem.

DSCN7506

DSCN7507

Pro střelbu na kratší a střední vzdálenosti byly využity boxy pro IPSC a akční disciplíny.

DSCN7508

Pro stanoviště klek s oporou byla použita nejrozvrzanější špulka od kabelu co jsem našel a jako její fixace balík slámy.

DSCN7509

U několika stanovišť se nedalo na sklopky střílet od kolíku, ale bylo potřeba se někdy dost vyklánět do stran, podobnou službu dělala i tráva, která nutila střelce k vyšším pozicím. 

DSCN7510

DSCN7511

Velice solidně byly postaveny i povinné polohy, jedna sklopka byla vždy na maximum, nebo alespoň "skoro" a druhá jen o málo blíž.

DSCN7513

V případě, že by víc foukalo, byla by louka smrtelná pro většinu závodníku, bohužel opět foukal slabý váneček, takže stačilo jen lehce korigovat. Vítr a naše závody mi vůbec nějak nejdou dohromady, při přípravách a nebo při jiných příležitostech to na této střelnici fouká buďto hodně, nebo hodně moc a jakmile je termín na HFT závod tak sotva větříček.

DSCN7514

DSCN7515

Sklopky celkem rafinovaně "obíhaly" kolem lesíka a tím, že se měnil úhel tak pružně měnily vzdálenost, přestože kolíky byly vedle sebe.

DSCN7518

Co na to říct, přes všechny nástrahy to Kubajzz dokázal a nastřílel komplet, u posledních stanovišť se musel pěkně zapotit.

DSCN7519

Poté co poslední opozdilci odstříleli následoval ohníček, nějaké to opékání a debatění co kdo trefil nebo netrefil.

DSCN7529

Kupodivu tentokrát byl rozstřel pouze v kategorii pružinovek a to o první místo, kde se s výborným nástřelem 72 bodů střetl Cuba a Ranovak, tady zachoval chladnou hlavu Cuba a dvěma zásahy ze stoje bez opory rozhodl o svém vítězství.

DSCN7531

Po delším hecování se začíná rozjíždět i kategorie pružin a musím uznat, že to co chlapci předvádí je hodně dobrá práce a ukazuje se, že když se tomu dá nějaký čas a přemýšlení, tak i s pružinovkou se dá skvěle zastřílet a tvrdě prohánět větrovky.

DSCN7533

Po rozstřelu jsme se vrhli ma uklízení sklopek a to bleskem, snad za půl hodiny nebylo co dělat, takže dík chlapi za pomoc při úklidu.

DSCN7535

Vyhlášení vítězů v pružinovkách, od prvního Cuba 72 bodů, Ranovak 72 bodů a Jama 66 bodů.

DSCN7536

A v kategorii Open, Kubajzz 80 bodů, Mandy 79 bodů a Termit 78 bodů.

DSCN7540

Medaile pro vítěze věnovala CAFTA, po vyhlášení následovala tombola o drobné ceny, které snad také potěšily. Kompletní výsledky jsou v tabulce níže a ještě tu je tabulka sklopek s velikostmi, vzdálenostmi terčů a body jak jsme si všichni vedli. Kupodivu to mělo být celkem těžké a přesto se povedlo pár lidem nastřílet skvělé výsledky, takže z toho plyne, že příště to bude těžší.

Nakonec už jenom poděkovat všem co přijeli a postarali se o bezva den, CAFTA za medaile a KVZ Teplice za poskytnutí prostoru. Příští plánovaný závod je až v březnu, kdyby se něco vyskytlo dříve dáme včas vědět. Zip

Další fotky: http://galerie.novak-foto.cz/?page_id=223Vysledky 2014-11-01 Zalany

Vysledky 2014-11-01 Zalany detail

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru