Fieldtarget

Test diabolek z Aše

Рейтинг:   / 1
ПлохоОтлично 

Dnes se podíváme na diabolky Německého výrobce H&N. Dostali jsme k otestování několik krabiček prodávané pod značkou AIRGHANDI. Diabolky vypadají na pohled moc pěkně zpracované a jsou oproti, na české HFT scéně asi nejčastěji používaným diabolkám JSB exact, o dvě desetiny grainu nebo-li o třináct setin gramu těžší.

NKS 1

Říká se, že každé hlavni svědčí jiné střelivo a tentokrát to bude možná ten případ. A nebo jsme k otestování dostali zkrátka mizernou sérii.

NKS 2

Testovali jsme v konstantní teplotě 10°C v absolutním bezvětří puškou AA400 uplou v držáku, pro minimalizování chyby střelce. K testu jsme vybrali padesát střel z jedné krabičky, zpětně možná otestujeme i jinou krabičku z pěti, které jsme dostali, ale jelikož mají být ze stejné várky, přišlo nám to zbytečné.

NKS 7

No a k testu samotnému, v každé sérii deseti ran, jsou patrné ,,úlety". Prvních deset ran není na fotce, ty byly z pověrčivosti, aby si hlaveň zvykla na jiné střelivo. Dalších dvě série deseti ran na 30M jsou už ,,na ostro" a výsledek byl tentokrát opravdu neuspokující.

NKS 3

NKS 4

NKS 5

NKS 6

Všimněte si, že se z každého slušného rozptylu, vždy několik střel zatoulá opravdu daleko od místa, kam by měly dopadnout. Nechceme rovnou hanit, ale toto bylo opravdu zklamáním.

NKS 8

Několikrát jsme během testu proměřili úsťovou rychlost zbraně, a pečlivě sledovali tlak v kartuši, tak aby se držel v takzvaném pracovním tlaku. Vše bylo tak jak má být. Pro porovnání jsme vyzkoušeli i dvacet ran výběrových diabolek JSB exact, zakoupené na Airgunmania.cz. Diabolky prodávané zde, jsou stejným způsobem vybírány panem Vicherem přímo u výrobce v areálu JSB. Na fotce je kontrolních deset ran.

NKS 9

 

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru