Fieldtarget

Žalany 25.2.2017

Рейтинг:   / 0
ПлохоОтлично 

Zimní pohár se už nadobro zbavil sněhu a tentokrát jsme se v Žalanech sešli za slunečného předjarního počasí, dva dny před soutěží kralovala vichřice, která už naštěstí v sobotu ztratila na síle, takže sice foukalo silně, ale už pamatuji i větší fujavice.

DSC01834

Poněkud komornější sestavu vyvažovalo krásné počasí a dobrá nálada.

DSC01836

Po informacích o bezpečnosti, pravidlech a aktuální trase závodu jsme se pustili do střelby, závod byl postaven na 30x1 terč a obíhal větší část střelnice proti směru pohybu hodinových ručiček.

DSC01841

Dík tomu se podařilo postavit sklopky doslova do všech směrů, takže bylo potřeba střílet s korekcí na obě strany s proměnlivou silou větru. Došlo i na podařené stavitelské fígle - některé provázky byly záhadně dlouhé, určitě si na to nejmenovaná střelkyně dá příště pozor :).

DSC01849

Na několika stanovištích se extra zadařilo. U kolíku byl střelec dokonale krytý proti větru, ale ten začal protahovat pár metrů od něj, správná korekce na sklopce nakonec byla kolem 5cm.

DSC01845

Mě osobně velice potrápilo protislunce na dvou nebo třech stanovištích vzadu na střelnici, z puškohledu byl najednou "krasohled" v kterém se nedalo téměř nic najít.

DSC01851

Po odstřílení nás čekala čočková polévka z Termitovy kuchyně. A nekonečné diskuze o větru a kdo, co a jak trefil nebo netrefil. Po sečtení výsledků se ukázalo, že nám všem opět vypálil rybník Ludvík Janko, k vítězství tentokrát stačilo 53 bodů, což je díky podmínkám velice dobrý výsledek. O druhém a třetím místě musel rozhodnout už pomalu tradiční rozstřel mezi mnou a Jakubem, který, bohužel pro mě, měl i tradiční rozuzlení. Takže na druhém místě po rozstřelu Jakub Vicher, třetí Josef Zicha. Oba jsme závod skončili s 52 body.

DSC01855

Došlo i na ceny, první získal baterii piva, pro druhé a třetí místo byla připravena půlka baleného chleba :).

DSC01857

Pak už následovalo jen uklízení, tímto díky všem co nám pomohli demontovat sklopky a stáhnout vybavení. Detailní výsledky jsou vidět v tabulce níže.

2017 02 25 Zimni pohar5

Díky všem co jste se zůčastnili, Termitovi za jeho kuchtění, přeci jen nebylo zrovna horko a něco teplého přišlo k chuti. Uvidíme se na dalších závodech. Další závod v Žalanech až na začátku června.

Dík Zip

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru