Fieldtarget

Bleskovka v Břežanech 21.12.2013

Hodnocení uživatelů:  / 4
NejhoršíNejlepší 

V sobotu 21. prosince se konala v Břežanech další blesková akce. Nejkratší den v roce nás přivítal slunečným počasím. Ráno sice mrzlo, ale přes den teplota vystoupala pár stupňů nad nulu. Vítr byl minimální, prakticky žádný, ačkoliv jsme se na něj těšili...

DSCN8788

Akce byla tentokrát poněkud netradiční, protože jsme ji pojali jako jeden velký tréning s cílem si vyzkoušet některé střelecké postupy a vyměnit si zkušenosti. A dále si zastřílet Bleskovku, která se střílí na dvě kola, jedno pouze vestoje bez opory a druhé pouze vkleče bez opory, což jsou polohy, ve kterých nás všechny nejvíc tlačí bota.

DSCN8786

Na poli byla připravená dokonalá tréningová pomůcka v podobě řady sklopek, postavených za sebou v přesně dvoumetrových odstupech od vzdálenosti 8 - 40 metrů. Na této řadě si každý mohl vyzkoušet jak se mění obraz v jeho optice spolu s vzdáleností sklopky.  Skoro u každé sklopky byl navíc i papírový terč, do kterého mohl každý střelec pálit dle libosti a vyzkoušet si tak balistickou křivku své zbraně.

DSCN8790

Během tréningu proběhla také výměna zkušeností ohledně metod na měření vzdálenosti a kolem způsobů výroby střeleckých taháku na balistickou křivku a taháku na měření vzdálenosti podle rozostření obrazu.

DSCN8791

DSCN8789

Potom, co se všichni dostatečně vyřádili na cvičné řadě sklopek, se slova ujal Doveda a přednesl vynikající přednášku na téma střelby vestoje. Bylo to zábavné, zaměřené na několik zásad, které je nutné u střelby z této pozice dodržovat, a celkově velmi výstižné. Osobně musím říct, že přesně něco takového jsem potřeboval slyšet. Venco, ještě jednou díky za všechny.

DSCN8792

A pak jsme se pustili do Bleskovky, která se jako tradičně konala na tréningové sklopky. Obě kola byly na 24 ran, dosažitelné maximum v každém kole tedy bylo 48 bodů, celkově tedy 96 bodů za celý závod.

DSCN8793

DSCN8794

DSCN8796

Po závodě samozřejmě zbylo dost času i na tradiční posezení a nekonečné diskuze. Musím poslat na dálku poděkování Karlicově manželce za výborné cukroví!

DSCN8784

DSCN8785

Tentokrát nás dostali Termit se Zipepem, kteří přivezli plynový ohřívač, takže jsme strávili příjemné chvilky pěkně v teple.

DSCN8795

Výsledky jsou na obrázku. Po dlouhé pauze jsem šel opět se svou hlavní puškou a když jsem k tomu přidal Dovedovy rady, tak byl rozdíl vážně znát.

DSCN8797

Za mě super den, tohle nám prostě chybělo!

Komentáře   

 
# gunner 2013-12-29 23:10
Suprova akce... Kluci bajecny a cukrovy bombove... :-)
 

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru