Fieldtarget

Lapač 27.12.2013

Hodnocení uživatelů:  / 7
NejhoršíNejlepší 

V pátek 27.12.13 jsme se zúčastnili HFT session "na Lapači", kterou organizoval "Ostravský kartel". Přestože to byla jedna z prvních větších akcí pořádaných v této lokalitě, tak opravdu stála za to, a to i díky počasí, které vyšlo navdory období i termínu opravdu výborně.

DSCN8876

Jednalo se o bývalý vojenský výcvikový prostor, nyní využívaný coby paintbalový areál. Sjel se nás slušný počet 22 střelců, jak zkušenějších, tak i úplných nováčků, kteří se nebáli do toho jít i s pístovkami. Hned po příjezdu sice musel organizátor řešit drobné nedorozumění s členy místního mysliveckého sdružení, to se ale se naštěstí poměrně rychle vyřešilo a šlo se na stavbu trati. Pomocí místních a Svakem zapůjčených sklopek bylo postaveno 15 stanovišť po dvou sklopkách.

DSCN8880

DSCN8887

Já sám se stavby neúčastnil, musel jsem po laboraci s montážemi běžet nastřelit a tady bych rád zmínil, parádně postavený "zero range" s dálkově ovladanými terči, vážně super záležitost :D Po krátkém poučení o bezpečnosti se šlo na první kolo.

DSCN8883

DSCN8885

Přesto že trať se zdála i absencí povinných poloh být poměrně jednoduchá, opak byl pravdou. Díky nízkému podrostu se defacto nedalo nic střílet z leže bez toho, aby střelec riskoval nulu...(a že jich bylo), takže ve výsledku vlastně bylo hledaní vhodné polohy s volným prostorem pro střelbu opravdovým oříškem. Něco po poledni bylo první kolo minulostí. Dali jsme si horkou organizátory připravenou polévku. Musím podotknout, že byla výborná a každému dozajista přišla vhod.

DSCN8875

DSCN8886

S trochou zpoždění dorazilo ještě pár střelců a Kubajzz s rodinkou a dárečky pro oba "kartely" v podobě slušivých píšťalek, které se jistě budou každému střelci hodit. Řádně posilnění jsme se šli odfotit a dali se do druhého kola. Atmosféra byla vážně skvělá a dokonce nám i zasvítilo slunko. Po jeho absolvování, uklizení trati a vyhlášení výsledků jsme se rozjeli domů.

DSCN8890

DSCN8891

DSCN8892

Rád bych tu za všechny poděkoval organizátorům, konkretně Jardin38, Fsechnotref, Semtamtref a Midzu za skvěle připravenou akci, pohoštění a vše ostatní, Svakovi za zapůjčení sklopek, Bedrošovi za starost o nováčky, nováčkům za odvahu, že to s námi přišli zkusit (doufám že ne naposled), a samozřejmě všem co přijeli. Doufám a věřím, že teď se budeme na podobných akcích setkávat o dost častěji. U nás, u Vás, kdekoliv. Díky a ahoj zase příště!

Více fotografií naleznete v galerii zde: http://zdendaxxl.rajce.idnes.cz/Lapac_27.12.13

 lapac-vysledky

Komentáře   

 
# mandat 2013-12-30 19:40
Gratulace Vĺadimíre! Slivovice je vypálená, takže hurá do dalších závodů!
 

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru