Fieldtarget

Testy diabolek (listopad 2014)

Ratio:  / 0
MaloBueno 

V dnešním článku přináším další zprávu o testech diabolek v tunelu Bohumínské firmy JSB a k tomu přidám jednu horkou novinku. Testy provádím pravidelně, obvykle jednou za jeden až dva měsíce, abych vybral ty nejlepší série diabolek pro závody a také abychom tyto otestované série pak mohli nabízet v našem eshopu.

jsb

Slibovanou horkou novinkou je skutečnost, že v posledních pár dnech se v JSB podařilo rozběhnout nový unikátní stroj na vážení polotovaru (kuliček) k výrobě diabolek.

jsb-003

jsb-004

Stroj umí pracovat s přesností na stotisícinu gramu (prakticky se používá přesnost na desetitisícinu) a dokáže automaticky každé dvě vteřiny zvážit a vytřídit olověnou kuličku do zvláštní přihrádky podle zvoleného programu.

jsb-005

Vytříděné kuličky se pak budou používat k výrobě diabolek Exact Premium, u kterých pak bude zaručena váhová tolerance 0,002 gramu.

jsb-006

jsb-009

Pokud se ptáte, kde si můžete nové diabolky koupit, tak vás zatím musím zklamat, protože Exact Premium zatím existuje jen v předprodukční sérii a v současnosti se teprve schvaluje grafický návrh krabičky. Samozřejmě se s Martou budeme snažit je nabídnout v eshopu mezi prvními. :)

jsb-001

jsb-002

Tentokrát jsem se zaměřil na testy nové série Exactů 12 proti dosavadním favoritům a k tomu první test novinky Exact Premium.

jsb-010

Na terče jsem střílel orientačně přes chronograf PVM21 od německé firmy Kurzzeit. Hodnota měřených rychlosti se v případě Premium držela v intervalu 1,5 m/s (tzn. +-0,75 m/s) a to je výborná hodnota. Předpokládám, že tam už více prostoru ke zlepšení konzistence nebude. A podle očekávání na terči jsou vidět jen minimální výškové rozdíly. Ovšem že by celkový rozptyl výrazně překonal momentálně nejlepší série Exactů a Expressů nemohu potvrdit. K testu se vrátím ještě při nejbližší příležitosti, až se rozjede sériová výroba.

jsb-011

Stříleno bylo z pušky Walther LG300 Alutec s výkonem 16J na vzdálenost 45 metrů (50 yardů).

jsb-012

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru