Fieldtarget

Testy diabolek (březen 2015)

Ratio:  / 2
MaloBueno 

Ani v březnu jsem si nenechal ujít návštěvu v bohumínské firmě JSB. V jejich střeleckém tunelu pravidelně ověřuji, se kterou sérií diabolek se dají nastřílet nejlepší soustřely. Testy provádím z upnuté zbraně (Walther LG300 XT) bez vlivu větru na vzdálenost 45 metrů. Tu nejlepší sérii pak nakupuji do našeho eshopu.

DSCN9202

Tentokrát byl se mnou i Vláďa Kvapil, tak jsme probrali všechno možné kolem střelby a závodů. Dvojka právě jede v ideální konstelaci, už dlouho jsem neměl tak pravidelné soustřely pod 10 mm CTC.

DSCN9206

Z BT jsme tentokrát moc novinek nevytáhli, protože se musel věnovat výběru nejlepšího Match střeliva pro slovenské střelce ISSF disciplín. Ale něco jsme přecejen stihli probrat. V JSB rozjeli výrobu nové těžké diabolky Exact King v ráži 6,35 mm a s hmotností 2,2 gramu.

DSCN9211

Soustřely na terči ukazují, že se nový King velmi povedl. Stříleno bylo bohužel s výkonem pouze 60 J (necelých 240 m/s). Na víc se Edgunovi nechce a s větším výkonem se očekává ještě lepší výsledek.

DSCN9209

Pro zajímavost se podívejte na následující terč, abyste věděli, co všechno tvorba diabolek obnáší. Pro přesnost je u diabolky velice důležité správně zvolené těžiště. Při zkoušení nové série expressů byl použitý o 0,1 mm kratší razník, tak aby diabolka byla vyvážená trochu více dozadu. Výsledek byl katastrofální a tak součástka za 10 tisíc letěla do koše...

DSCN9207

DSCN9212

A ještě jedna zajímavost. Stavil jsem se ve http://www.zbrane-vzduchovky.cz/ a objevil jsem tam tyto unikátní pušky. Je to dost povedená kopie Mosin-Nagant, ovšem se zásobníkem na broky a CO2 bombičky v zásobníkové šachtě, která se dá celá vyjmout.

DSCN9214

Co jsem ji prohlédl, tak na první pohled vypadá velice dobře. Zbraň je těžká, závěr je soustružený a frézovaný z ocelli. Sklopný bodák je taktéž ocelový a plně funkčí. Pažba je plastová, ale to pravděpodobně zjistíte až po podrobnějším zkoumání.

DSCN9215

Druhá zbraň je stejný sytém, ale je maximálně zkrácená, asi imitace pytlácké pušky. Tyto zbraně jsou vyráběny na Tchajwanu a obě vypadají překvapivě solidně. Myslím, že pro milovníky vojenské historie a sběratele retro-replik nebo podobných kuriozit to může být zajímavá volba.

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru