Fieldtarget

Celkové výsledky sezóny 2012

Note utilisateur:  / 0
MauvaisTrès bien 

Rok 2012 byl v našich soutěžích do jisté míry přelomový. Přináším proto jeho zhodnocení a dále bych chtěl nastínit plány do budoucna. Celkově sezónu hodnotím jako velmi úspěšnou. Na závody začalo jezdit průměrně 40-50 střelců a celkově se 12-ti závodů zúčastnilo skoro 200 lidí. Podařilo se nám zorganizovat a připravit dvě velké soutěže v Bohumíně a ve Stárkově, které zaznamenaly velký ohlas a já doufám, že se jedná o začátek hezké tradice setkání střelců z několika zemí.

medaile2

Letos jsme se zúčastnili i několika HFT závodů v zahraničí, především v dubnu Mistrovství světa v Anglii a v srpnu Mistrovství Evropy v Krakově, kde jsme v jednotlivcích i v družstvech dosáhli na stříbrné medaile. Všechny tyto závody pro nás byly velkou inspirací a udaly směr, kterým budeme dále pokračovat. Následující akce se tedy budou konat ještě více v HFT stylu než dosud. To ovšem neznamená, že končí střelba ve stylu České sklopky, která si za ty roky našla spoustu příznivců, jen oba styly budou pokračovat paralelně.

Abychom však mohli akce ještě více vylepšit, musím se otevřeně dotknout i některých negativ. Velký počet střelců začal přinášet obtíže při vyhodnocování výsledků, a proto bylo zavedeno přihlašování pomocí internetového formuláře. Do budoucna se prosím zásadně zapisujte do formuláře a to nejpozději dva dny před závodem, stojí vás to dvě minuty času a velmi tím usnadňujete práci při organizaci závodu a vyhodnocování výsledků. Dalším problémem je skutečnost, že někteří střelci se na jednotlivé závody zapisují pod různými jmény, např. jednou jako Jirka, pak jako Jiří atd. Při konkrétním závodě to nevadí, velký problém ovšem nastává při zpracování celoročních výsledků, protože se obtížně rozezná, zda se jedná o jednu nebo dvě osoby. Proto od roku 2013 budou ve formuláři jméno a příjmení jako povinná pole. Stejným způsobem to funguje na všech jiných závodech kolem.

Po delším zvažování bude zavedeno také podepisování do startovní listiny. Podpisem účastník potvrdí svou přítomnost a zároveň potvrdí, že byl seznámen s pravidly soutěže a s pravidly bezpečné střelby. Toto opatření slouží k omezení problémů, až se stane nějaký průšvih. A i když všichni doufáme, že se nikdy nic nestane, tak nestačí doufat, ale musíme pro to i něco dělat. Proto opět apeluji na všechny, aby dodržovali základní bezpečnostní pravidla a hlavně aby se na ně upozorňovali navzájem. Když někoho na něco upozorníte, tak to není dotěrnost nebo nějaké povyšování, ale znamená to, že se staráte o bezpečnost svou i ostatních.

V příštím roce bude o jeden dvoudenní sraz více. Začneme už v květnu ve Stárkově akcí s pracovním názvem "Mistrovství Rakousko-Uherska", pak bude následovat velké setkání v Bohumíně a sezónu vícedenních srazů zakončíme v září opět ve Stárkově. Pokud máte tipy na další vhodné prostory, kde by se mohly konat HFT závody, tak mě neváhejte kontaktovat, dobrých míst není nikdy dost a budu jenom rád, když se akce nebudou konat jednotvárně pořád na stejných místech.

Na závěr bych chtěl všem poděkovat za příjemně strávené chvíle a fajn společnost a těším se na mnoho dalších setkání.

Celkové výsledky:

Vysledky_2012_celkove

(každému bylo započítáno vždy 7 nejlepších výsledků, u pružin 5)

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru