Fieldtarget

Bleskovka 2.8.2014 v Libiši

Note utilisateur:  / 0
MauvaisTrès bien 

V sobotu 2.8. se v Libiši konala další ze série Bleskovek jako velký tréning (nejen) povinných poloh. Vzduchovková střelnice střelnice Libiš je v provozu už asi dva roky a nachází se kousek od Prahy u Neratovic. Na pozemku pronajatém od obce ji provozuje místní občanské sdružení KPŠ.

DSCN6200

Střelnice je situována na opuštěné místo v záplavové zóně vedle potoka kousek za obcí. Na první pohled je vidět, že místní členové odvedli kus práce a dobře se o střelnici starají. Jako návštěvníci jsme ocenili především příjemné posezení na lavičkách pod staletými duby a velké skříně s množstvím plechových padacích terčů pro tréning. S rodinami se nás sešlo asi dvacet, naštěstí se děti rozprchly po okolí, takže jsme se o ně nemuseli příliš starat.

DSCN6176

DSCN6177

Počasí nám přálo, bylo horko s teplotou jistě přes 30°C, ale dalo se to vydržet, protože do toho foukal poměrně čerstvý vítr, který nás ochlazoval. Přesto jsme ale radši stříleli na etapy, které jsme prokládali odpočinkem a obvyklým klábosením, prostě jako vždy když se sejdeme na střílení.

DSCN6181

DSCN6189

Dopoledne jsme se věnovali především střelbě v povinných polohách. Kvůli větru jsme moc nenastřelovali, kliknout si asi nikdo nedovolil.

DSCN6191

DSCN6194

S maximálním zoomem se občas podaří udělat pár zajímavých fotek...

DSCN6198

DSCN6197

DSCN6204

DSCN6201

DSCN6207

Jak již z názvu vyplývá, Bleskovka je akce s velmi rychlým průběhem, protože se střílí na tréningové sklopky, které nemají špagáty a obvykle nepoužíváme ani kolíky, protože stačí vyznačit palebnou čáru, takže stavba tratě je záležitostí několika minut. Samotný závod se střílí jedno kolo výhradně v poloze ve stoje bez opory a druhé kolo pouze v pozici v kleče bez opory.

DSCN6210

DSCN6212

Po odstřílení prvního kola jsme se šli na chvíli ochladit.

DSCN6213

DSCN6214

A pak jsme se pustili do druhého kola v kleče.

DSCN6245

Výsledky jsou na fotografii. Když se dívám na naše dosažené výsledky, tak vidím, že to pořád není ono. Jestli chceme umět střílet, tak bez povinných poloh se neobejdeme. Člověk může mít super vybavení, být skvělý v odhadu vzdálenosti a větru, ale když není schopen pravidelně trefovat sklopku na stojáka, tak se z něj střelec nestane. Ty body pak chybí. Pozn. To mi připomíná, že na posledních dvou závodech jsem ze tří netrefených sklopek nedal jednu ve stoje a jednu v kleče, což znamená, že dvě třetiny chyb jsem udělal právě v povinných polohách. 

DSCN6247

Na závěr bych chtěl všem poděkovat za výborně strávenou sobotu. A za všechny bych poděkoval Vencovi Kořánovi za pozvání na střelnici! Určitě se tam zase někdy objevíme.

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru