Fieldtarget

Bushnell Yardage Pro Sport 450

Рейтинг:   / 1
ПлохоОтлично 

Pro střílení není důležité mít jenom pušku a optiku, časem poznáte, že se neobejdete bez dalších důležitých maličkostí. Při střílení na různé vzdálenosti záhy narazíte na problém, jak měřit vzdálenost. Nejjednodušší způsob bývá to odkrokovat, což může být problém v nepřehledném terénu a taky to není přesné. Mnohem přesnější je vzdálenosti změřit pásmem, a to je pracné a jde to prakticky použít jen na známých místech, a pokud člověk často mění stanoviště někde v lese, tak si měření pásmem nedovedu představit. A právě pro tyto případy je výhodné použít laserový měřič vzdálenosti.

Bushnell_Yardage-009

Bushnell Yardage Pro Sport 450 používám už asi 4 roky. V zimě, v létě, na slunci, v dešti, za tu dobu už toho zažil docela dost, podle toho už taky vypadá olezlý povrch. No, možná bych ho mohl taky někdy umýt jarem a vlažnou vodou...  Ovládá se velice jednoduše, zamíří se přes optiku někam na cíl, který chceme zaměřit, pak se stiskne jediné tlačítko, co tam je, a objeví se zaměřovací kříž. Tím se zaměří přesně na cíl, podruhé se stiskne tlačítko a pak už jenom přečteme změřenou vzdálenost. Samotná optika zvětšuje 4x, ovšem použití přístroje na pozorování místo dalekohledu od něj nečekejte. Kvalita optické soustavy je mizerná, ale je nutno říct, že využití k pozorování se od něj ani neočekává.

Bushnell_Yardage-001

Dálkoměr má měřit, jak už z názvu vyplývá, do 400 metrů (450 yardů) s přesností +-1 metr. Napájí ho 9V baterka, která vydrží dost dlouho, určitě více než rok, pokud je kvalitní. Jestli si dobře vzpomínám, tak tam mám baterku druhou nebo třetí.
Dá se volit mezi měřením v metrech a yardech pomocí mikrospínače vevnitř vedle baterky, takže přepnutí na metry bylo první co jsem udělal. Musí se na to použít nějaký vhodný nástroj, já jsem použil hrot nože.

Bushnell_Yardage-006

Bushnell_yardage1

K vlastnímu použití pro měření musím říct, že hodně záleží jaký objekt se pokoušíte změřit. Minimální použitelná vzdálenost je 5 metrů. Do vzdálenosti 100 metrů změří spolehlivě prakticky cokoliv na co zamíříte. Například kmen stromu změříte tak na 200 metrů. Na větší vzdálenosti už musí být ty objekty větší a pokud možno světlé. Údaj výrobce o dosahu je trochu podhodnocený, protože nemám problém z okna změřit dům, co je od nás vzdálený 680 metrů. Na druhou stranu má přístroj problém se změřením černé kulaté popelnice na asi 80 metrů, kterou změří až na několikátý pokus, protože zřejmě dochází k pohlcování (černá barva) a odrazu (kulatý tvar) laserového paprsku nebo je naše popelnice vyráběná technologií stealth...

Bushnell_yardage3

Jedná se o nejnižší a nejlevnější řadu modelů od Bushnellu, s mizernými optickými vlastnostmi, nemá žádné funkce navíc. Ovšem pokud hledáte spolehlivý laserový dálkoměr a nechcete za něj zaplatit extra vysokou sumu peněz, tak pro vás může být Bushnell Yardage Pro Sport 450 dobrou volbou.

Bushnell_Yardage-003

Bushnell_yardage2

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru