Fieldtarget

Skýcov 13.7.2013

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

Delší dobu jsme slibovali, že vyrazíme na střelecký víkend na Slovensko. A to se minulý týden stalo. V sobotu a neděli se ve Skýcově nedaleko Zlatých Moravců konaly dva střelecké závody. V sobotu zde proběhlo 6. kolo ligy FT a v neděli 4. kolo ligy v HFT pořádané slovenskou Saftou.

DSCN7591

Vyrazili jsme ve čtyřech lidech. Martin s Jirkou z Prahy a já s Vladimírem z Beskyd. Po pár hodinách jízdy nás ve Skýcově přivítalo malebné prostředí spolu s krásným počasím a příjemnou společností stejně "postižených" lidí. Teplota se pohybovala kolem 25°C a foukal poměrně čerstvý vítr, takže nastřelovat nemělo cenu. No, ale pavouci se před závodem z hlavně vyhnat musí...

DSCN7575

DSCN7577

Trať byla skvěle připravena, sklopky byly umístěny na rozmanitých místech, nechyběla ani střelba pod strmými úhly nahoru.

DSCN7579

Sobotního FT závodu na 50 sklopek jsem se zúčastnil s HFT vybavením, ale kupodivu mi to nepřipadalo jako velký problém, samozřejmě s výjimkou sklopek, které byly dále než nějakých 45 metrů. Daleko větší problém jsem měl s FT sedem, který jsem už dlouho nezkoušel a ani dřív jsem z něj moc nestřílel.

DSCN7580

Tak jsem asi po pěti stanovištích začal střílet vleže na loktech (v FT je to povoleno). Ale i tak jsem ty killzóny spíš lovil než s jistotou trefoval. 

DSCN7581

DSCN7582

Ale největší problém byl s větrem, který se na trati točil, takže běžně foukalo u střelce zleva a u terčů zprava.

DSCN7583

DSCN7584

DSCN7585

DSCN7586

Z oblíbených pastiček jsem zaznamenal i několik optických chytáků na tunelový efekt nebo střelbu ze světla do stínu, případně přímo proti slunci. Prostě všechno tak, jak to má na správném závodě být.

DSCN7587

DSCN7588

DSCN7590

Celkově byla trať obtížná a pestrá. Za sebe můžu říct, že se mi závod líbil a jsem rád, že jsem si vyzkoušel i FTčko. Na vítěze jsem dosáhl 75%, což si myslím je napoprvé a s HFT optikou docela dobrý výsledek.

DSCN7592

K velkým kladům Skýcova patří velmi dobré zázemí, takže místo tradičních aut a stanů jsme se vyspali v postelích i jsme si pochutnali na dobrém jídle.

DSCN7593

A večer na dobrém pivě.

DSCN7594

Tedy na dobrých pivech, protože nezůstalo u jednoho a do půlnoci jsme seděli v družném hovoru. Prostě takhle to má na takových akcích být.

DSCN7597

DSCN7599

I nějaká ta pálenka se objevila...

DSCN7600

DSCN7604

V neděli po snídani pak začal HFT závod na 40 sklopek. Trať byla dost obtížná vzhledem k velkému množství zákeřných poloh. Ani si nepamatuji, jestli jsem někdy střílel tolik sklopek skrz větve, případně vykloněný od kolíku, jelikož sklopky byly schované za stromy. Vítr taky hrál svou roli. Nakonec se mi podařilo dosáhnout na 71 bodů, takže jsem šel do rozstřelu s Markrem o první místo. No, klečáky budu muset potrénovat...

Závěrem jenom dodám, že šlo o perfektně organizačně připravenou akci a náročné závody, na které se někdy v budoucnu určitě opět vypravíme. Zvlášť pokud se nám opět dostane tak přátelského přijetí.

Celkové výsledky naleznete zde: http://www.safta.sk

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru