Fieldtarget

Discovery VT 1 3-9x40 AO

User Rating:  / 1
PoorBest 
Dnes, jako poslední dobou vždy - dopoledne, protože tolik nefouká, jsem trochu otestoval puškohled Discovery VT 1 3-9x40 AO, který jsem získal společně s Hatsan Flash. Má počáteční spokojenost, skoro nadšení z této optiky, ze mě trochu vyprchalo, ale přesto se domnívám, že vzhledem k cenové relaci se jedná o dobrý puškohled.
Discovery 3 013
Puškohled je vyroben z jednoho kusu leteckého hliníku 6061-T6, má být vodotěsný a plněný argonem proti zamlžování. Píšu "má", protože to jsem nezkoušel, mimo pohybu s puškohledem v různých teplotách a vlhkost vzduchu a zde se nic neprojevilo.
Jak se s ním kouká a střílí - mě výborně - skoro žádná chyba paralaxy asi díky průměru objektivu 40mm a očním reliéfem 100-110 mm, výborná světelnost, určitě lepší než u mého Hawke Varmint Side Focus 3-12x44 1/2Mil-Dot, velmi dobře je tedy vidět i například z louky do lesa atd. Puškohled nemění nástřel při změně paralaxy, zvětšení ani dioptrické korekce. Pro moje oči má vynikající tlouštku kříže - podle mě akorát a nesplývá mi s cílem a "nehledám" doty a 1/2 doty- opět ve srovnáním s Hawke.
Discovery 3 015
Dobrý pocit ve mě vzbudily i ovládací prvky tedy stavítka pro stranovou a výškovou regulaci, nastavení paralaxi, zvětšení a dioptrické korekce - jdou příjemně ztuha a stranové a výškové stavítko pěkně jasně cvaká a nástřel mění tak jak má.
Discovery 3 014
No a teď co mě dnes trochu rozladilo. Co čert nechtěl při focení, mi puška s puškohledem spadla z cca 110 cm na trávu a nástřel se výškově změnil výškově o 10 cm, stranově se ani nehnul. po "doklikání" je všechno v pořádku a puškohled drží - dal jsem dalších asi 50 ran. Výrobce uvádí, že je určen pro vzduchové pušky a pušky do ráže 23. Tak nevím, já ho na pružinovce asi radši zkoušet nebudu.
Discovery 3 12x44
Moje resumé: Vzhledem k tomu že se na českých e - shopech dá pořídit od 1800 Kč se sluneční clonou, a nákružkem místo clony- hodně dobrý puškohled ohledně optiky, zde se dle mého názoru opravdu vyrovná puškohledům v cenové relaci 4-6 tisíc Kč.
Technická data:
Přiblížení: 3x - 9x
Průměr čočky: 40mm
Osnova ve druhé ohniskové rovině
Paralaxa: 10y až nekonečno
Antireflexní vrstva: FMC
Podsvícení kříže: Ne
Průměr tubusu: 25.4mm (1")
Typ kříže: Mil-Dot
Krok rektifikace: 1/4 MOA
Aretace nastavení rektifikace: Ne
Zero reset: Ne
Ochranné krytky nastavení: Ano
EAR :60 MOA
WAR: 60 MOA
Délka: 335mm, se clonou 395mm
Hmotnost: 418g
Odolné do ráže: .23
Discovery 3 016

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru