Fieldtarget

Hatsan Flash

Рейтинг:   / 3
ПлохоОтлично 
Dnes jsem chtěl vytáhnout AA 410, ale bohužel mi odešlo těsnění u plnícího ventilu kartuše, tak jsem vytáhl Hatsana, s tím že ho trochu otestuju a osahám i pro ostatní jako jednu z nejlevnějších PCP pušek. Tahle je z druhé ruky - kamaráda to nechytlo.
Zpracování - pažba je z plastu a samý nálitek a otřep, botka je malá, tvrdá a podle mne špatně vytvarovaná, prostě nepohodlná. Zdrsnění v místech úchopu je vcelku příjemné a není škrábavé.
Hatsan Flash
Plnění - quickfill, otvor pro quickfill je chráněn gumovou vložkou. Puška se plní na tlak 200 bar.
Délka hlavně je 450 mm a je ukončena krytkou, která skrývá závit 1/2 UNF pro montáž moderátoru. Puška má přímotažný závěr - pro natažení to chce trochu síly, mladší junioři by s tím mohli mít problémy a po 30 ráně ten závěr cítím v ruce i já..., klička u AA 410 to tedy není. Pojistka se nachází před spouští a není automatická. Nad závěrem je umístněna montážní lišta weaver i 11 mm pro montáž optiky - tady pozor, musíte použít vysoké montáže, jinak nemůžete používat zásobníky a také jak jsem zjistil, když jsem použil jednorannou vložku a nízké montáže, se výškově do optiky nevejdete - výška lícnice je udělaná na vysoké montáže.
Hatsan Flash 002
S puškou dostanete dva 14 ranné zásobníky - "budíky", které se plní sukýnkou diabolky napřed - plnění není úplně jednoduché - no ale fungují. A dál dostanete jednoranou vložku - kousek plastu který v pušce drží zaháklý očkem za hlaveň v nábojové komoře - žádná krása to není.
Hatsan Flash 007
Z hlediska ergonometrie - mě puška sedí - (tedy až na tu botku), je krátká ( 915 mm), lehká (2,5 kg bez optiky), a pistolový úchop jeho tlouštka a sklon mi vyhovuje ( pozor mám menší ruce).
Hatsan Flash 001
Co mě překvapilo je spoušť - sice plastová, ale je stavitelná - nastavíte délku prvního kroku, sílu držení spouště před bodem odpalu a tuhost odpalu, ten je opravdu bodový, tak že spoušť se mi podařilo nastavit přesně tak jak ji mám u AA 410 - luxusně.
No a jak to střílí? Níže jsou dnešní dva terče po pěti ranách na 30 metrů, střílel jsem tak, aby šel vítr v podstatě proti mě, s optikou Discovery 1 3-9x 1/2 Mildot - o té možná jindy - ale zatím mě vysloveně nadchla (za to co stojí) - myslím že se vyrovná mnohem dražším optikám. Tady také pozor - komínky puškohledu nesmí být nad nabíjecí komorou - v tomto případě se vám tam nevejde zásobník.
Hatsan Flash 004
Hatsan Flash 006
Co na závěr - myslím, že jako druhá puška pro zábavu nebo jako záložní, nebo pro ty co si s tím chtějí hrát a vylepšovat ji - za mě ANO, a cena - když budete chvilku hledat po českých e-shopech - 7200 Kč.
 
 
 
 
Hatsan Flash 003
 

Pro vložení komentáře se přihlaste.

Copyright © 2013 - 2024 Fieldtarget.cz. Vytvořila POČÍTAČOVÁ POHOTOVOST s.r.o.
Nahoru